Blago iz Boke u Sevilji

0
Zavjetna pločica

Mileva Vujošević Pejaković

Mileva Pejaković-Vujošević

U španskoj  Sevilji 11. oktobra u tamošnjem Kraljevskom dvorcu biće predstavljena izložba pod nazivom “Blago Crne Gore – zavjeti iz Gospe od Škrpjela i Boke”.

Na izložbi će biti prikazana 901 zavjetna pločica iz epohe baroka, koje se čuvaju u svetilištu Gospa od škrpjela i antependent iz crkve rođenje Blažene djevice Marije na Prčanju.

Izložbu o kojoj je brinuo stručni tim Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor će pratiti bogat katalog.

Ovaj veliki i značajan projekat je relizovan zahvaljujući Antonu Sbutegi, našem ambasadoru pri Svetoj stolici, kazala je za Skala radio mr Mileva Pejaković-Vujošević, direktorica Pomorskog muzeja.

Izložbu je podržala Opština Kotor, kotorska Biskupija, Ministarstvo kulture Crne Gore i lokalna Turistička organizacija.

Autor izložbe je Pjero Paci, koji je i autor kataloga na španskom jeziku za koji je ambasador pri Svetoj Stolici Anton Sbutega napisao tekst o istoriji Crne Gore, njenim vezama sa Španijom i o Kotoru i njegovoj Biskupiji.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].