Biblioteka zdravija od interneta

0
Gradska biblioteka i čitaonica

Marija Starčević

Marija Starčević

Gradska biblioteka i čitaonica Kotor već tradicionalno povodom Dana opštine organizuje literalni konkurs za učenike osnovnih škola na teritoriji kotorske opštine.

Upravnica Gradske biblioteke i čitaonice Marija Starčević je za Skala radio kazala da je zadovoljna što uvijek pristigne veliki broj radova, što znači da djeca vole da pišu, stvaraju, ali i da znaju da se na njih misli i da je važno što oni imaju da poruče.

Starčevićeva je kazala da je biblioteka, zapravo literatura malo zastupljena u životu današnje djece i da su zbog toga osmislili razne sadržajno bogate programe za najmlađe i za mlade poput radionica, raznih dešavanja, literalnih konkursa, predavanja i slično.

U želji da im boravak u biblioteci bude prijatan, upravnica Starčevićeva je podsjetila da je početkom oktobra Gradska biblioteka i čitaonica otvorila dječji kutak za najmlađe koji djeca posjećuju svakodnevno.

Biblioteka, kada je god to moguće, obavlja i popunu fonda dječje knjige.

Za rad sa starijom djecom i sa mladima opremljena je čitaonica sa TV i DVD setom, a od nedavno i projektorom.

“Sve sa željom da mladim ljudima približimo svijet literature i napravimo sponu sa savremenim medijima prezentovanja literature. Jer vrijeme neumitno čini svoje. A meni se čini da sve što jesmo jeste ipak u knjigama”, kazala je ova uspješna mlada upravnica kotorske biblioteke i čitaonice.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].