Bezmozgovićima vlast za propast

7

Piše: Slavko Mandić

Duhoviti beskrajno, sa porukama koje nasmiju i u najsloženijim situacijama, Crnogorci se nikad ne predaju, jasno stavljajući do znanja svima da im je snaga uma sila koja lomi besprizornike spremne da za sitni interes udare po svojoj državi koliko god mogu. Tako je to i ovom vremenu koje obiluje nesojima najgore vrste, ukorijenjenim u dnevnu politiku, odakle djeluju mimo zakona i pravila, bez zazora, otvoreno, bez stida i srama. Može im biti, jer su u sadejstvu sa crnomantijašima, bradatim popovima, uspjeli da stvore najgoru vlast u viševjekovnoj istoriji Crne Gore, a ona njima zauzvrat pružila utočište i zaštitu za sva nepočinstva koja čine.
Strašno je posmatrati reakcije toga polusvijeta dok se kočoperi i pravi važan u stalnim naletima idiotizma i gluposti. Potvrđujući činjenicu koja javno manifestuje od kakvog je materijala načinjen taj ljudski otpad, teško se možemo oteti utisku da smo nešto strašno bogu zgriješili kad je ovakve poslao da nam kroje kapu i rastaču nam Crnu Goru i uzduž i poprijeko. Nepismeni, ili polupismeni, što je čak i gora varijanta, jer se ovima drugima čini da su sveznajući, otimaju i čereče sve čega se dofate. Bogate se naočigled javnosti, koja po pravilu ćuti, valjda shvatajući da naš zajednički problem ne treba da rješavamo sami, već da sačekamo da nam to neko drugi učini. Za to vrijeme nepismeni su skoro završili posao. Doskoro gologuzani, odnedavno su vlasnici bijesnih automobila, kuća sa bazenima koje na dvorce liče, glisera i jahti. I svašta još što se s ludilom graniči. Pa kako ti poluljudi, kao istinita kvalifikacija, mogu do takvog bogatstva, zapitamo se u čudu? Lako, jednostavan je odgovor. Prvo treba da budete budala, što i nije posebno teško. Takvih na tržištu ima koliko god želite. Jeftina je to roba, ali kako se stepen glibeži koji im je dat u zadatak povećava, raste i njihova finansijska moć. Na taj način se formiraju idioti s kapitalom. I s funkcijom, jer bez nje im je svaka rabota uzaludna. Funkcija će im omogućiti da sitem za njih radi i da za gadosti koje čine ne moraju nikome da odgovaraju. Jednostavno, da jednostavnije ne može biti. A Crnogorci će na to:
Sretoh nepismenog…Izgleda isto kao pismen, samo što vozi džip…  Duhovito zaista, ali i istinito. Poslao čovjek na vajber da se nasmijemo malo u ovom crnom jadu koje nas je zadesilo.

U petak, 19. avgusta Skupština Crne Gore glasaće o povjerenju Vladi Dritana Abazovića. Prijedlog da se glasa o povjerenju Vladi podržali su klubovi poslanika Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Liberalne partije, Socijaldemokrata  i Demokratske unije Albanaca. Što će se dešavati toga dana, teško je reći. Ali se već zna da je strašan pritisak iz Beograda na prosrpske partije u Crnoj Gori da ne dozvole pad vlade, jer je jasno da ona, kao i njen premijer služe beogradskim interesima i direktno Aleksandru Vučiću. Kunu popovi svakoga ko je u crnogorskom parlamentu, kako bi ih prepali da ne dignu ruku za pad Dritana velikomučenika srpskog, jer njegovim padom nema više ni lažnog temeljnog ugovora. Posebno je u kletvama jak i njima sklon Jovan nedostojni, oni što su ga, sa njegovim šefom Prletom transportovali helikopterom Vojske iz vremena ( bolje reći nevremena) Injac, koju niko još ne proziva za taj nezakoniti čin, niti je procesuirao, po principu premijera koji najavljuje hapšenja i hajke za sve koji mu po mjeri nijesu.
Kune Jovan ka no kukavica. Zna uslugar ako mu padne temeljac, o jadu će se zabavit. A i kletve, kojima se pravi hrišćani ne služe, ali ne i ovakvi koji to nijesu, neće imati tu snagu koju danas imaju.

Dok Jovan kukuleleka i proklinje, kaˊ svaki nedovršeni polučovjek, pobornik njegove prljave rabote šeta dubrovačkim Stradunom sa izvjesnom vedetom za koju su se kačili mnogi misleći da im može poslužiti u preuzimanju vlasti. Taj i takav Ratko Knežević, nikada nije mogao ništa da učini, a i on je izigravao Dritana, samo sa mnogo manje mlataranja rukama i hodom koji definiše govorom tijela jasno o kakvoj se ličnosti radi. Prirodno je da zajedno šetaju, jer su i jedan i drugi deklarisani lažovi. Zato se i privlače a za večerom, ko zna na čiji račun, razgovaraće se i o nastavku lomljenja države i vječne teme bez rezultata, kako smijeniti Mila Đukanovića.
Nikako i nikad ova jadna družina ne mogu postići to što im je životni san. Knežević se upinjao iz petnih žila i nudio svakome ko ga je htio, ali uzalud. Ovaj drugi, čija snaga još malo, u topuzu leži, jadan je i u pokušaju. Nije mu Đukanović slučajno kazao da je bitanga. Nije jedini. Bezmozgovići na kormilu vlasti, ako Bog veliki da, neće još dugo. Uz pretpostavljeni uslov da će utihnuti i licemjerstvo Evropljana. Jer oni su podojili Dritana, ali i raznovrsne Jovane i Prlete.
Viđećemo uskoro jesmo li ostavljeni da se sami borimo. A i na to smo navikli. I drugi su silnici strcali od nas. I ova će mala snaga. Apsolutna je istina.

7 KOMENTARI

  1. Toliko su glupi da na svjetskom natjecanju glupih, nikada nebi mogli biti prvi.Samo im to nijesu rekli ovi koji im pišu domaće.

  2. Jadnicima treba pokazat put. Srbija ih čeka objeručke kao u pr..o.
    Nikoga bez interesa . Oni im nijesu do kraja odslužili jer su nemoćni.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].