Bez urbanističkih planova nema pravog razvoja

7
Kotor

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

U opštinskom Sekretarijatu za urbanizam u toku su aktivnosti na izradi i donošenju planske dokumentacije, budući da nema gradnje niti razvoja Kotora bez zakonom ovjerenih urbanističkih planova i podloga, kazala je za Skala radio Slavica Vojinović, sekretarka ovog sekretarijata.

Prostorni urbanistički plan opštine Kotor je u fazi radne verzije i trebao bi biti usvojen do kraja godine, ali postoji preporuka Ministarstva turizma i održivog razvoja da se obustavi donošenje ovog plana, do donošenja Prostornog plana za obalno područje.

Takođe, dostavljanju Prostornog urbanističkog  plana opštine Kotor na javnu raspravu prethodi izrada studije zaštite kulturnih dobara od strane Uprave za zaštitu kulturnih dobara Cetinje, objašnjava Vojinovićeva.

U toku su izmjene i dopune Detaljnih urbanističkih planova Dobrote, Prčanja i lokalne studije Glavati, nakon čega će biti dostavljeni Ministarstvu održivog razvoja na saglasnost, a potom i na skupštinsko usvajanje.

Ista procedura se odnosi i na Generalni urbanistički plan za područje Mua.

7 KOMENTARI

 1. Uvek ista priča, u katastru šuma ili pašnjak a dobijaju se građevinske dozvole. Zašto se jednostavno ne uradi kao u Španiji, imaš šumu, voćnjak, livadu, njivu…možeš da zidaš objekat korisne površine do 2% od površine poljoprivrednog imanja i niko nije oštećen.

 2. E ma se Ranku dalo potkrovlje i da čini što oće u stari gra. A ko mu je dao dozvole, zna se. Oće li njegovi na mjesto šefa od urbanizma.

  • tajna je da mu je tete Rule dala sve dozvole, zato je i đe je jer je Ranko drži.Ja tebi , ti meni o !!!!!!!!!!!!!!!!!!i i adio

 3. Ma kakvi planovi, Ko to poštuje? Još u Kotoru i donekle, važe li za Budvu i svemoćne?Možda Ćatovićka smeta nekima baš zato što neda da se protiv zakonito izdaju dozvole . Nešto znam o tome zato se i javljam.

  • Daj ne popuj Pope,
   Pogledaj sto je onaj “hercegovac” napravio na Ljutu, bez i jednog papira.
   Koliko znam jos se i sudi sa onima sto im kako cujem Ciro nije bio tata i tu ne stoji najbolje…..
   Marinu je skoro zavrsio kod kafane, a niko od gospode iz inspekcijskih sluzbi ne smije da priviri ili svrati………….ako ne svrati na ribu(djabe).
   Isto radi ka onaj Radulovic u Lipce,a mi cekamo urbanisticki plan Dobrote evo vec 7 godina. Pa ti postuj zakone kotorskog DPSa
   Sigurno je kriv Ranko (sto nije na vlast u Kotoru)sto se toliko cekamo?

   Sto se tice Maje ona sigurno ni/je surovala i odgadjala donosenje (sa onom Raicevickom)izmjene GUPa i DUPa Dobrote, jer svi znamo da nekoj gospodi iz PG nije se izaslo u susret pa zato mi moramo cekati, ako hocemo i garazu da uradimo a akd je uradimo onda nam je sruse ka onoj Grgurevickoj sto je glasala za njih dok nije vidjela ko su mada me ne bi cudilo da i dalje glasa za njih jer su je ubijedili da je sve radjeno u korist drzave/Kotora….
   Zna se ko gazduje ovom oblascu direktno iz PG jer svako iole pametan sigurno zna da nije koja odzvoljava da je koriste kao stit jer vidi/nevidi, cuje/necuje,zbodi ali se ne cuje ono sto misli.
   Planovi se moraju raditi ali po struci,i postovati, a ne po vezi, ka sto se dobila ona dozvola za onu sramotnu betonjaru u Skaljare.
   Ono ni komunisti nisu smjeli raditi ali njihovi ucenici se toga ne stide.
   Kad ce se usvojiti ovi planovi….. a nije mi jasno ZASTO i ove izmjene planova se rade ako se mora cekati prostorni planovi koji nam rade onizi iz PG ili Niksica hehehe sumnjam da je to radi para i neznanja da treba prvo napraviti prostorni plan.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].