Bez preše sa DUP-om Radanovići

0

Snežana Raičević

  Snežana Raičević

Nakon završne javne rasprave po pitanju Detaljnog urbanističkog plana Radanovića, čiji je obrađivač Montenegro projekt iz Podgorice, shodno Zakonu o javnim nabavkama, bilo je dosta primjedbi građana.

Dominantne primjedbe su se odnosile na namjene prostora, kao i na putnu infrastrukturu, to jest ucrtane puteve koji prolaze preko određenih parcela, kazala je za Skala radio Snežana Raičević, sekretarka opštinskog Sekretarijata za urbanizam.

Ona je saopšila građanima Radanovića da se ovaj plan neće forsirati, te da će planer postupiti po njihovim primjedbama koje će biti postavljene na sajtu Opštine i na oglasnoj tabli škole u Radanovićima.

“Sa donošenjem ovog plana se neće žuriti sve dok se ne utvrdi postotak ispunjenja primjedbi građana”, kazala je Raičevićeva.

Ukoliko veći broj građana ne bude zadovoljan plan će se vratiti na doradu, zaključila je ona.

Takođe je opštini komentar dostavila i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora u kojem se navodi da taj dokument favorizuje izgradnju velikog broja stambenih i turističkih kapaciteta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].