Bez prašine sa kamenoloma u Nalježićima- poručuju iz JKP Kotor

0

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Zbog obnavljanja rada kamenoloma u grbaljskom selu Lješevići mještani protestvuju i poručuju Vladi Crne Gore da Grbalj treba da bude prepoznat kao turistički i poljoprivredni kraj, a ne destinacija deponija i betonjerki.

Prethodno zatvoren pogon, ponovo je otvoren kada je kompanija JU Briv dobila koncesiju od države.

Vlasnik JU Briva, Radovan Bujković kazao je da nema komentar na protest, a da Ministarstvo, država, policija i inspekcija imaju na uvid sva dokumenta.

Skala radio pitao je Zorana Mrdaka, direktora kotorskog Komunalnog preduzeća da li će biti problema i sa kamenolomom u Nalježićima kojim gazduje ovo preduzeće.

On je izjavio da se, nakon isteka pet godina od rada ovog kamenoloma po novom zakonu mora ponovo uraditi elaborat o procjeni uticaja eksploatacije kamena u Nalježićima na životnu sredinu.

Komunalno je formirao tim od eminentnih stručnjaka u čijem sastavu su geolozi, inžinjeri, biolozi, hidrolozi, čiji je zadatak da urade procjenu uticaja kamenoloma na životnu sredinu.

“Komunalno preduzeće ničim nije doprinijelo ugrožavanju životne sredine, naprotiv, uradiće sve da bi se zagadjenje svelo na totalni minimum”, kazao je Mrdak.

Urađeni su poslovni prostori i očekuje se završetak tendera za kultivisanje kamenoloma, prolaz puta pored njega, zaštita od podizanja prašine, navodnjavanje, sve u cilju zaštite životne sredine, zaključio je Mrdak.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].