Besplatni testovi za otkrivanje opojnih droga

1
test na drogu

Slađana Mijanović

Slađana Mijanović

Povodom obilježavanja 26. juna, Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge, savjetnici iz oblasti za prevenciju narkomanije će u četvrtak 26. i u petak 27. juna, u prostorijama Kancelarije za prevenciju narkomanije u starom gradu, od 9 do 13 sati organizovati informativno-edukativne aktivnosti koje će podrazumijevati način primjene i besplatno dijeljenja testova za otkrivanje opojnih droga.

Ove aktivnosti imaju za cilj podizanje svijesti o štetnosti i zloupotrebi droga jer, uprkos svim izazovima savremenog društva zloupotreba droga predstavlja najveću prijetnju kako zdravlje tako i za život čovjeka, saopštila je za Skala radio Slađana Mijanović, samostalna savjetnica za prevenciju narkomanije.

Korišćenje droga među mladima, koji su osjetljiva kategorija naročito u periodu adolescencije, gdje se susreću sa raznim psiho-socijanim problemima, može ostaviti ozbiljne posljedice kako na promjenu svijesti, opažanja, mišnjenja, tako i na samo ponašanje.

Napredne preventivne mjere prepoznale su značajnu i dominantnu ulogu porodice, škole, policije, medija, kao i svih relevantnih subjekata u lokalnoj zajednici koji će kroz dobru saradnju i umreženost promovisati zdrave stilove života i podići svijest građana o ovom gorućem problemu modernog, savremenog društva.

Ovu akciju Opštinske kancelarije doniranjem testova podržali su apoteka “Fidami” iz Radanovića i firma “Glosarij” iz Podgorice.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].