Bečić: Sjednica Skupštine o novoj vladi trajaće najviše tri dana

0
Aleksa Bečić

Zbog velikog interesovanja poslanika da učestvuju u radu sjednice Parlamenta, 2. decembra, dogovoreno je da ona traje najmanje dva dana, srijeda i četvrtak, a da ukoliko bude potrebno njeno finale bude u petak, kazao je danas predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

„U petak bi najkasnije završna obraćanja imali šefovi poslaničkih klubova, nakon čega bi se završno obratio i mandatar, i onda bi pristupili glasanju o programu i sastavu 42. vlade“, rekao je Bečić nakon sjednice Kolegijuma.

Predsjednik Skupštine kazao je da je danas bilo riječi o formiranju radne grupe koja će pripremati predloga odluke o obrazovanju odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

“Parlamentarna većina delegirala je poslanike Danila Šaranovića i Radoša Zečevića kao predstavnike u radnoj grupi, dok će opozicija svoje kandidate dostaviti najkasnije do ponedjeljka”, naveo je on.

Prema njegovim riječima, treća tema na kolegijumu bila je inicijativa Unije slobodnih sindikata i Saveza sindikata Crne Gore kojom su tražili od Skupštine da najkasnije do kraja godine usvoji izmjene Zakona o radu.

Bečić je pojasnio da sindikati zajednički traže produženje roka za zaključivanje opšteg kolektivnog ugovora do 31. decembra naredne godine, a po važećem zakonu taj rok ističe samim krajem ove godine.

„Razumijevanje postoji, tako da vjerujem da će to biti još jedan akt koji će vlast i opozicija zajedno podnijeti, i gdje ćemo pokazati da u odnosu na pitanja gdje se vidi da je nesporan opšti i javni interes dolazimo do dogovora i rješenja“, kazao je Bečić.

Takođe, Bečić je kazao i da nije imao vremena da se upozna sa prijedlogom mandatara Zdravka Krivokapića, koji je danas predstavio sastav nove vlade.

„Svakako, vi znate moj stav i uvjerenje da će Crna Gora, na sjednici Skupštine sazvanoj za 2. decembar, dobiti novu vladu. To je moja jasna poruka organima naše partije, a Predsjedništvo će za vikend, na elektronskoj sjednici, donijeti konačnu odluku“,  rekao je predsjednik Skupštine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].