Barozo i File u posjeti Kotoru

3
Obilazak starog grada

U okviru službene posjete Crnoj Gori predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo i Štefan File, Evropski komesar za proširenje danas su posjetili Kotor gdje ih je dočekala gradonačelnica Marija Ćatović.

Oni su nakon razgledanja grada i posjete bazilici Svetog Tripuna, razgovarali sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem i predsjednicom opštine Kotor Marijom Ćatović.

Crna Gora je ostvarila napredak u ispunjavanju preporuka Evropske komisije za dobijanje datuma pregovora, ali su sada potrebni konkretni rezultati posebno u oblasti vladavine prava, kazao je danas predsjednik EK Žoze Manuel Barozo.

Nakon razgovora sa premijerom Igorom Lukšićem Barozo je istakao da su konkretni rezultati najbolji dokaz postojanja političke volje za realizaciju sedam preporuka EK.

On je naveo da su vladavina prava i borba protiv organizovanog kriminala visoko na ljestvici uslova EK za otpočinjanje pregovora sa Crnom Gorom.

“To su oblasti u kojima je potrebno ostvariti konrektne rezultate na terenu. Nije dovoljno imati samo zakonodavne odluke već je potrebno imati opipljive ili jasno vidljive rezultate”, rekao je Barozo.

On je razgovarao i sa predsjednicima Republike i Skupštine Filipm Vujanovićem i Rankom Krivokapićem.

Visoki gosti odsjeli su u kotorskom hotelu “Vardar”.

Šetnja starim gradom
U bazilici Sv Tripuna

3 KOMENTARI

 1. Marija, vi ste dama koju bi poželjela svaka opština na čelu. Predivno ste figurali sa evropskih vaka čast. amo naprijed. Izdušiće ovi napadači iz vaših političkih redova i njihovih prijatelja suprotnih političkih pogleda. Zajedno su jači.

 2. velike glave , baš mi milo što su u Kotoru.
  Imaju što i viđet jer je ovo grad nad gradovima koliko god da napadamo mnoge stvari u njemu.
  Baš je čsat primiti ove zvanice,gradonačelnica je dama što jest jest. Uostalom, sa njom su kako čujemo večerali i razgovarali. samo da od toga za Kotor bude pomaka.
  Spoljna politika je veoma bitna.Lijepo ih je bilo viđeti kroz kotorske ulice.

 3. Ajde da.

  Sve nam znacjne licnosti dolaze u Kotor.

  Od Hruscova pa do Madelaine Albright, od Mobutu Sese Seco, do svih ostalih.

  nemoj da kome pada slucajno na pamet, da Kotor imputira kao Glavni Grad Republjike.

  jos da nas to cudo zadesi

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].