Badnji dan u pravoslavnim domovima

7
iz arhive: nalaganje badnjaka

Za vjernike  pravoslavne vjeroispovijesti danas je Badnji dan, uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

Jutro u domovima pravoslavnog svijeta počinje priganicama, rakijom i suvim smokvama, a na trpezama je riba i posna hrana.

Iz Crnogorske pravoslavne crkve eparhije kotorske – primorske obavještavaju:

Na trgu ispred crkve Svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca u Kotoru u srijedu 6. januara će se nalagati Badnjak sa početkom u 20 sati.

Prija nalaganja Badnjaka služiće se Večernje Bogosluženje u 18 i 45, nakon čega će se djeci podijeliti božićni pokloni,

Bogosluženje će obaviti protojerej Ivan Pajović.

Srpska pravoslavna crkvena opština kotorska obavještava o rasporedu božićnih bogosluženja.

U srijedu 6 januara na Badnji dan u 10 sati počeće sveta liturgija u crkvi Svetog Nikole, u 18 večernje i nalaganje dječjeg badnjaka u porti crkve Svetog Nikole, a u 22 veliko povečerje i nalaganje badnjaka na trgu pred crkvom Svetog Nikole.

U četvrtak 7. januara na Božić, u 8 sati je jutrenje u crkvi Svetog Nikole, u 8 sveta liturgija u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Dobroti, u 10 sveta liturgija u crkvi Svetog Nikole, a u 18 večernje u crkvi Svetog Nikole.

7 KOMENTARI

 1. obavezno razoruzati ove sto su pucali 24.dec. jer su poznati po agresiji i nije se moglo zivjet od njih.ovi juce su tiho pucali,bas nekako slavljenicki,kulturno i skromno tako da nije bilo strasno.

 2. Dobro jutro Skali,narodu i dobro jutro polupjanima koji će jutros samo nastavit da se do noćas dokusure. Imaće rabote ovi stažisti u dom zdravlja da vas ispumpavaju i refavaju.
  Pitam ove druge što su naoružani do zuba ,,slavili” znaju li oni što je Božić
  Čestitam pravoslavni vjernicima koji to znaju ovo Božićno jutro, a ovim drugima da se ostave paljbe ubiće nekog, jesu li poluđeli?
  Ovo je Kotor, nije vojna vježba na Kapino polje. Volio bi da policioti ovo stave pod kontrolu, jer se iz kuće izlazi sa rizikom. Zovite NATO da vas podrži u pucnjavi, ako oni počnu biće kolateralne štete sigurno.
  Pođite jutros u Crkvu i kalmajte. Jedite i pijte do mile volje, ali ne pucajte više, nije vam to put u Evropu.

 3. U domovima? Evo se i na sliku vidi da nalazu po pjacama Kotorskim blago nama ! A pucaju iz svih raspolozivih oruzja kao da je opsadno stanje. Ovako je bilo i prije dvije sedmice i ovo bi neko morao da sprijeci jer ovo niti je civilizovano niti je primjereno vjeri.

 4. Čestitke pravoslavnim vjernicima, ali onima koji to zbilja jesu i u krugu svoje familje slave tiho , a molio bi ove što tobož slave sa vatrenim oružjem da ga odlože i pomole se Bogu što nisu koga lišili života. Isto to mislim i za ,,vjernike” koji su 24 decembra na sličan našin slavili, ne znam što ih nadležni ne utišaju !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].