Ašanin: Situacija nije alarmantna ali jeste zabrinjavajuća, u bolnici ima slobodnih mjesta

0
Ilija Ašanin (Foto CdM)

Situacija u nikšićkoj Bolnici sinoć nije bila alarmanta, ali jeste zabrinjavajuća, posebno što komunikacija između građana i osoblja nije bila na adekavatnom nivou, kazao je direktor Opšte bolnice Nikšić Ilija Ašanin na današnjoj konferenciji za medije. On je rekao da u toj zdravstvenoj ustanovi ima deset slobodnih mjesta, a na desetine u bolnici Brezovik.

Eraković: Nikšić u opasnoj situaciji, samo odgovornošću možemo izbjeći teže posljedice

Ašanin je rekao da je sinoć intervensala policija, jer su neki građani vrijeđali osoblje nikšićke Bolnice.

“Vjerovatno neko misli da to može da se radi bolje, stručnije, u svakom slučaju zahtijeva normalnu komunikaciju. Zato je osoblje u jednom trenutku, zbog ličnih uvreda, pozvalo organe reda da intervenišu. Nadam se da takvih scena više neće biti, moramo se svi  civilizovano ponašati. Nikom nije lako u ovom trenutku i svako mora da da svoj doprinos da izađemo iz ove krize”, rekao je direktor nikšićke Bolnice.

On je uvjeravao da situacija nije bila alarmanta, ali je jučerašnji dan bio specifičniji u odnosu na ostale.

“U isto vrijeme je došao veći broj pacijenata kojima je trebao pregled, a prije toga je trebalo napraviti laboratorijske analize, skener, pa onda pacijente ponovo pregledati. Ono što je najzahtjevnije uraditi trijažu, odnosno težinu njihovog zdravstvenog stanja-izutetno teške, srednje teške i lakše pacijente. U zavisnosti od toga se smještaju u određeni dio. To negdje iziskuje malo više vremena, truda, strpljenja. Naravno, ne može uvijek ići onom dinamikom koju bi željeli”, naveo je Ašanin.

On je istakao da je juče troje specijalista radilo u Urgentnom bloku, koji su dali svoj maksimum da svi paciijenti budu adekvatno pregledani i zbrinuti.

Sitacija danas stabilna, svi rade svoj posao

“Danas se ne dešava ništa što se nije dešavalo prethodnih dana, svi rade svoj posao. Pacijenti se liječe. Svi su tretnuno stabilno. Imamo još deset slobodnih mjesta. Imamo na desetine slobodnih mjesta u Brezoviku. Ako se sve to popuni imamo Klinički centar, i ostale bolnice u Crnoj Gori”, rekao je on.

On je obasnio da postoje tri slobodna mjesta na Internom odjeljenju, kao i sedam na Psihijatriji. Ašanin je dodao i da postoji devet kreveta koje koriste zaposleni, da odmore i uzmu tablete za imunitet, jer provode 24 sata sa pacijentima. Tako je sinoć dogovoreno da se i ti kreveti stave u funkciju ukoliko bude potrebno.

J.L.

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].