Arabeske u kotorskom ogledalu

1

Fadila Šaćiragić

sa izložbe

sa izložbe

U galeriji kotorskog Kulturnog centra u četvrtak 22. novembra otvorena je izložba umjetnice Fadile Šaćiragić, poznate modne kreatorke i slikarke koja živi i stvara u Zagrebu, a motive za svoj originalni slikarski izraz crpi iz tradicije islamske duhovnosti, kazala je dramaturškinja Marija Čolpa, otvarajući izložbu.

“Persijska minijatura je dvorska umjetnost koja je cvjetala u svjetovnom okruženju persijskog dvorskog života. Njena svrha i uloga je da simbolizmom odražava nešto od slatkog i prijatnog vrta u svijetu, koji bi bez tog odraza bio samo puka privid i obmana. Fadiline arabeske nas vode njenim senzitivnim tonom, dok koračamo po sjenci zlatne i samo njoj svojstvene arabeske”, kazala je Čolpa.

Muzički okvir opštoj i originalnoj slici dale su učenice kotorske Muzičke škole Ivanka Vukadinović zvucima flaute i Anja Radonjić gitarom.

Izložba će biti otvorena sljedećih desetak dana.

sa otvaranja

1 KOMENTAR

  1. Super !
    Zahvaljujem na pomoći g-đici Dubravki pri uspostavljanju kontakta sa pomenutom umjetnicom iz Zagreba,g-đom Fadilom Šaragić! Naime, od poslednjeg (prethodnog) susreta-dijeli nas oko 32 godine,tako da su proradile i emocije na rodbinskoj i prijateljskoj relaciji.Raduje me da je Kotor domaćin navedene izložbe i da će g.F.Šaćiragić ponijeti lijepe impresije iz Boke!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].