Ante portas

1
Pretovar mimo oka komunalne policije

Vesna Balandžić

Vesna Balandžić

U Kotoru gradu sa UNESCO-ve liste kulturnog i prirodnog nasljeđa odomaćeno već ispred glavnih gradskih vrata, posred dana ili noću bez pardona se parkiraju vozila, od kombija do teretnih kamiona za potrebe trgovačkih radnji ili kafića, banki, ili stanovnika starog grada.

Bilježi to objektiv Skala radija i naših slušalaca za rubriku “Okom slušalaca” i ostane u oku i na sajtu ružna slika još ružnijih navika naših, kojima nema lijeka.

Komentar na Skali tipa “Veliki kombi tik uz glavna gradska vrata UNESCO-vog Kotora parkiran na očigled začuđenih posmatrača”.

Zašto nema komunalnog policajca na mjestu koje mu je određeno, pitanje je za rukovodeće ljude u ovoj službi.

Juče veliki plavi kamion u trenucima kada opštinari idu na posao, kuda prolaze i inspektori i predstavnici  vlasti.

Na Skali nakon par minuta nova slika i komentar “Kotorani riješili problem parkiranja kamiona – preveliki je za ulazak u grad”.

Vozači kamiona konačno mogu da odahnu.

Najlakše je ispred glavnih gradskih vrata kad vas niko ne ometa.

Ni komunalna policija ni dežurni policajci koji su svakodnevno u kontakt zoni.

Kako su krenuli stići će ispod sata, samo da prođu volat od vrata grada čiji kamen nerijetko strada od automobila i transporta.

Da li je stvrano zadnja ura ovim potpuno necivilizovanim i nezakonitim ponašanjima i navikama i pored vidnog znaka zabranjenog parkiranja koji  takođe, da je sreće, ne bi trebao da je nasađen uz vrata grada.

Pozvali smo ponovo Komunalnu policiju, a vršilac dužnosti načelnice ove službe, Vesna Balandžić nam je kazala da je pojačana inspekcijska kontrola od jutros i da će tako biti dok se prekršioci ne odviknu.

Protekle sedmice proslijeđene su četiri prekršajne prijave nadležnom organu za nepropisno parkiranje.

Balandžićeva apeluje na sve posebno snadbijevače radnji u starom gradu da pribave odobrenje za ulazak vozila u stari grad od nadležnih za poslove privrede u opštini.

Ulazak vozila za snadbijevanje radnji u gradu je po odluci dozvoljen u periodu od 5 do 8 sati.

Komunalna policija će pokušati da svakodnevno obezbijedi dežurstvo na navedenoj lokaciji.

Samo rigoroznim kaznama moguće je stati na put i prepriječiti silnike da čine što ih je volja, ne poštujući ni grad ni tradiciju, ne znajući što je kultura niti ponašanje građansko u Kotoru gradu.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].