Anketa TO Kotor: Ukupna ponuda grada ocijenjena je sa 3,85

0
turisti s broda

Turistička organizacija Kotor i ove sezone obavila je anketiranje turista kojima je podijeljeno oko 1.000 anketnih listića, javljaju za Skala radio iz lokalne TO.

Na osnovu obrađenih podataka 82,8% ukupnog broja turista čine stranci od čega je najveći procenat njih (43,1%) iz Srbije, italijanskih 8%, britanskih 6,1%, 5,1 % iz BIH, ruskih turista je 4,2%,  i francuskih 2,9%.

Preostali procenat čine turisti iz Češke, Grčke, Holandije, Turske i Španije.

Od ukupnog broja anketiranih, 64,5% turista je već provodilo svoj odmor u Kotoru, a 36,5% njih je prvi put bilo u Kotoru.

Prosječan boravak turista u Kotoru traje 8 do 10 dana.

Najveći broj turista ljetuje u privatnom smještaju (59,9%), dok ih je 17,4% u hotelima, a preostali broj (22,7%) boravi u sopstvenim vikendicama, kampovima i na jahtama.

Prosječna ocjena kvaliteta smještaja je 4,22.

Ipak i dalje je znatan broj onih koji nisu platili boravišnu taksu, čak 34,5%.

Ukupna ponuda grada ocijenjena je sa 3,85 dok je 90% anketiranih jako zadovoljno sa kulturnom ponudom grada, a 96% anketiranih turista bi preporučilo Kotor kao mjesto za odmor svojim prijateljima.

Na osnovu rezultata ankete evidentno je da je čistoća grada i uređenost plaža zadovoljavajuća.

Pohvale turista odnosile su se na ljepotu i atraktivnost grada, bogat kulturno-zabavni program dok su se kritike odnosile na neljubaznost osoblja u ugostiteljskim objektima, visoke cijene, nedostatak parking prostora i neprijatan miris kanalizacije u starom gradu i neposrednoj blizini.

Prema izvještaju Call centra (broj 1300) od 1. juna do 1. novembra iz Kotora je pristiglo je 98 pritužbi, koje su se odnosile na buku odnosno glasnu muziku, nelegalan rad ugostiteljskih objekata, neizdavanje fiskalnih računa, vanpijačnu prodaju, nelegalan rad turističkih vodiča, nelegalno izdavanje smještaja, nepoštovanje režima saobraćaja u Perastu, a nerijetko je bilo i pritužbi koje su se odnosile na zauzetost odnosno nepristupačnost ponti i plaža.

Osim pomenutih pritužbi pristigle su i vrlo brojne pohvale, uglavnom vezane za kulturni program i manifestacije i redovno vodosnadbijevanje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].