Anja Miljenović druga na takmičenju u Londonu

0
Anja Miljenović

U atrijumu kotorskog Kulturnog centra nedavno su, u saradnji sa  KotorArt Don Brankovim danima muzike, održani koncerti pod nazivom LUKE UMJETNOSTI.

Luke umjetnosti su neizostavni dio programa KotorArt Don Brankovih dana muzike u kome mladi umjetnici oživljavaju kotorske pjace i pjacete, čime se stvara posebna atmosfera kotorskog starog grada, a svakom učesniku i slušatelju pruža zadovoljstvo.

Zbog NKT mjera mladi umjetnici su ove godine budili grad sa balkona starogradskih hotela i iovako praznom Kotoru, nadahnuli dušu.

Violinistkinja Anja Miljenović pokupila je simpatije publike  između ostalog i spotom koji je rađen u produkciji DBDM, a sniman je na brdu Sveti Ivan, ispred crkve Gospe od zdravlja.

Na takmičenju VIENNA VIRTUOSO FESTIVAL LONDON, u kategroriji violina – uzrast 13 do 15 godina, Anja je, u konkurenciji 24 zemlje, osvojila drugo mjesto.

Uspijeh je veći ako se zna da je ova mlada umjetnice predstavljala ne samo svoj grad i državu, nego cijelu Evropu.

Anja je svoj koncert imala u atrijumu JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor 27. avgusta 2020.g.

Završila je Osnovnu muzičku školi “Vida Matjan” u klasi profesorice Mileve Perišić.

Kao dugogodišnji partner KotorArta, JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor odlučio je da pruži priliku da mladi umjetnici završe ovogodišnju ljetnu umjetničku sezonu samostalnim koncertima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].