Andriju Popovića čudi što predsjednik Skupštine Krivokapić nije već do sada podnio ostavku

8
Andrija Pura Popović

Andrija Popović

Za sjutra je zakazan novi, četvrti sastanak lidera parlamentarnih partija na kome će biti razmatrano više pravno političkih modela za sprovođenje slobodnih izbora koje su dostavili pojedini politički subjekti.

To je prijedlog rezolucije Liberalne partije, plan Demokrata, plan Pozitivne, prijedlog Demokarstkog fronta, polazne osnove SDP, URE, Demosa i prijedlg premijera Mila Đukanovića.

Za Liberale je sporan ustavno pravni osnov za bilo kakve promjene na nižim nivoima.

Osim uključenja potpredsjednika i ministara  u Vladu, u cilju sticanja povjerenja u organizovanje fer i slobodnih izbora, sve ostalo na nižim nivoima je neustavno i nezakonito, kazao je za Skala radio Andrija Pura Popović, predsjednik LP.

Radi se o direktorima uprava, agencija, koji su izabrani na konkursima uz pitanje kako pomjeriti žive, legitimne osobe na nekoliko mjeseci a postaviti virtuelne, nelegitimne.

Popović se takođe pita ko su ti ljudi, eksperti, koji bi se sad uključili u čitav proces na nekoliko mjeseci i napustili  sve čime su se do sada bavili.

To, smatra on, jedino mogu biti partijski činovnici koji ništa ne rade a primaju plate ili moguće neki avanturista.

Ono što je potpuno bačeno u zapećak je činjenica da je Vlada dobila povjerenje 27. januara a svi se ponašaju kao da se ništa nije desilo, kazao je Popović.

Kako će reagovati ako predsjenik parlamenta Ranko Krivokapić ne pristane da Brajovića  uključi u parlamentarni dijalog, Popović je odgovorio da se na sastanke parlamentarnog dijaloga  političkih partija koi imaju poslanike u Skupštini Crne Gore moraju uključiti Socijaldemokrate Ivana Brajovića, po istom osnovu kao  što su uključeni Demos, Ura, Demokrate, koji takođe nijesu učestvovali na parlamentarnim izborima u oktobru 2012 godine.

Liberalna partija je to tražila još na sastanku lidera u decembru prošle godine, jer je to principijelno i doprinosi kvalitetnom dijalogu.

Popović ne vidi ni jedan razlog da se i Socijaldemokrate sa velikim zakašnjenjem ne uključe u parlamentarni dijalog.

Budući da predsjednik parlamenta nije više u vlasti,Popović očekuje da će po Poslovniku i Ustavu, Zakonu o izboru odbornika i poslanika, Krivokapić biti razriješen  isto kao što je bio postavljen na prijedlog deset poslanika i da će se krenuti u tu proceduru.

“To je normalno, SDP je raskinula koalicioni sporazum, izašla iz vlasti i čudi me da predsjednik Skupštine nije već do sada podnio ostavku. To bi bilo odgovorno i logično. Crna Gora je kaže Popović zemlja čuda, pa se može desiti da SDP sada kao dio opozicije uđe u izvršnu i čelnu poziciju u zakonodavnoj vlasti”, rekao je Popović.

8 KOMENTARI

 1. Pijeva Pura labudov pijev. U slijedijećem
  sazivu LP-a nijeće biti. Otpuvaće ga nijeki
  novi politički vijetrovi.

 2. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Prime_Ministers_of_Japan#Prime_Ministers_of_the_State_of_Japan_.281947.E2.80.93present.29

  Evo linka gdje se vidi da jedna stranka (LDP) u Japanu
  od 1955. godine, sa kraćim prekidima, u kontinuitetu
  odnosi pobjedu na izborima. Ali, istovrmreno je
  promijenila 24 premijera (32 od kraja WWII). Vlade padaju,
  premijeri se mijenjuju, a zemlja privredno,
  ekonomski i tehnološki napreduje.
  Dakle, nije problem u stranci. Sve one uglavnom imaju
  sličan stranački program.
  Svima su puna usta “socijalne pravde”.
  U Crnoj Gori sve je podređeno naporu da Gospodar ostane nesmjenjiv.
  Jedino su Joža bravar i Kaudiljo ustavnim
  odredbama bili “Doživotni predsjednici”.

 3. Andrija Popović troši novac poreskih obveznika pričajući o dočecima vaterpolista…..
  Kotor je dotakao dno dna.

 4. E pametni Popović.Ne čudi ga Vlada koja je dobila povjerenje uz pozitivnu na korupciji , a čudi ga što Krivokapić ne podnosi ostavku. U sledećem sazivu neće biti liberalne partije u Skupštini CG pa se neće imati što čuditi

 5. Sve je rečeno potpuno logično, iako nisam ni za vlast ni opoziciju,ali Crna Gora uvijek nešto izmišlja mimo svijeta!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].