Andrija Pura Popović: Osnivanje nove liberalne partije je odgovor na moj izbor za ponovnog predsjednika LP CG

6
Andrija Pura Popović

Andrija Pura Popović

Nakon ponovnog izbora Andije Pure Popovića na mjesto predsjednika Liberalne partije Crne Gore, grupa nezadovoljnih članova, predvođena Draganom Purkom Ivančevićem inicirala je osnivanje nove političke partije sa liberalnim predznakom.

Andrija Puru Popović je za Skala radio kazao da se najava formiranja nove političke partije liberalnog profila pojavila prije par mjeseci.

On ne vjeruje u nju jer, kako je kazao ne vidi smisao svega toga, Popović je kazao da svi koji su liberalno orjentisani imaju veliki komoditet u Liberalnoj partiji da sprovode njen program i liberalna načela.

Popović se pita zbog čega bi neko pravio novu partiju sa istim programom i načelima koja su univerzalna za sve liberale svijeta.

“Ako sam dobro razumio, jedini je problem što liberalni program i načela sprovode kao rukovodstvo Liberalne partije trenutno Andrija, Satka, Dubravka, Zdravko, Esad, a ne Dragan, Dragutin, Stanka, Đuro. To stvarno nema nikakvog smisla”, kazao je Popović i naglasio da je svima jasno da usitnjavanje liberala u Crnoj Gori vodi nestanku liberalizma sa ovih prostora i da je to crnogorsko liberalno prokletstvo.

On je kazao da se liberali dijele, dok vladajuće partije jačaju, iako su liberali dominantno uticali na obnovu državnosti i početak demokratizacije Crne Gore.

Pitanje je da li liberali mogu podnijeti još jedan raskol poput onog iz 2004. godine kao i ono ko stoji iza osnivanja nove partije.

Popović je uputio poziv svim prijeteljima liberalima da dobro razmisle, da od toga neće imati nikakvu političku korist ali hoće nanijeti štetu liberalizmu u Crnoj Gori, naročito ako se zna da liberalno tkivo u zemljama regiona pa i u Crnoj Gori može imati najviše nekoliko procenata.

Na naše pitanje da li je osnivanje nove političke partije u direktnoj vezi sa njegovim ponovnim izborom na mjesto predsjednika Liberalne partije Crne Gore, Popović je kazao da je ta inicijativa pokrenuta odmah poslije održavanja njihove konvencije 14. septembra, na kojoj je sve bilo legalno i legitimno i da su svi učestvovali u izbornom procesu kao i da je ovo upravo odgovor na izbor njega za ponovnog predsjednika.

6 KOMENTARI

  1. ORO ORO NAOKOLO!!!
    BITI CE VAS KA STO VAS JE BILO 1988G

    ADIO LIBERALI NISTRA BOLJE NISTE ZASLUZILI KAD STE IZDALI SLAVKA I VESNU PEROVIC

  2. To smo mi. Stvorimo, učinimo i slomimo, razvalimo, pokvarimo i bacimo. neka nas Srbi potisnu i svoje neka nametnu kad nas nema.A nema nas radi puste stolice i vlasti o glavu nam se slomila.

  3. zašto ostavku da da Pura kad je pobijedio na glasanju koje je bilo fer i regularno. Što hoće ova družina koja je uništila liberale pa sad hoće i ovo što je ostalo. sramota

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].