Andrija Popović: Ugrožena Crna Gora

9
Andrija Pura Popović

Andrija Pura Popović

Uzroci koji su doveli do protesta Demokratskog fronta su se potpuno izgubili u galimatijasu ni malo željenih sadašnjih posljedica.

Libralna partija je više puta istakla da su protesti legitiman vid izražavanja nezadovoljstva Demokratskog fronta, ako su u skladu sa zakonom ali, očigledno je da su sada potpuno suspendovani Zakon o javnom redu i miru i zakon o javnim okupljanjima, kazao je za Skala radio Andrija Popović, lider Liberalne partije.

On smatra da je izgubljena kontrola i da će protesti trajati do polovine decembra i ministraskog sastanka na kojem bi trebalo da se odlučuje o pozivnici Crne Gore za članstvo u NATO.

Popović je podsjetio da je LP prošle sedmice ponudila Skupštini prijedlog rezolucije o stabilizaciji političkog i parlamentarnog života u Crnoj Gori, ali voljom većine ona nije uvrštena u dnevni red sjednice Skupštine.

Sada, poslije eskalacije sukoba između protestanata i policije je najavljeno da će se već sjutra raspravljati jer se Skupština, kao  najveći predstavnički dom građana ne može praviti gluva ni nijema kao da se ništa ne događa.

MUP i policija se ne mogu sami nositi sa ovakvim protestima i mora se intenzivno uključiti tužilaštvo i sudstvo, jer je jasno da ima puno kršenja zakona, a svakako treba ispitati da li je bilo prekoračenja ovlašćenja u postupanju policije, mišljenja je Popović.

Na pitanje Skala radija da li je ugrožena Crna Gora, Popović je kazao je da na neki način jeste, jer ovo mnogo podsjeća na anti birokratsku revoluciju iz oktobra 1988-89 godine i udruženi su interesi mnogih, to interes DF, Srpske pravoslavne crkve u CG čak i na neki način i velesile kao što je Rusija kao i onih koji ne mogu da podnesu to da je DPS 25 godina na vlasti, odnosno njihov lider Milo Đukanović.

Sve to može dovesti do toga da CG izgubi svoj integritet i može doći do njene velike destabilizacije i ugrožavanja mira, a samim tim i ljudskih prava i sloboda, zaključio je Popović.

9 KOMENTARI

 1. Neka vlast snažnije pokaže da je država i njen integritet na prvom mjestu. Ne dozvolite šumskim hordama na beton!
  Dosta je bilo demokratije i previše za one sa četiri noge!.

  • “Neka vlast snažnije pokaže da je država…”, neka se obračuna sa lupeštinom u Budvi i diljem Crne Gore.

 2. MIlo samo tvojom sjajnom vijugom kojom si nas i do sad vodio preko svih skandala i dirigovanih neuspješnih akcija iz Srbije i Rusije. Koliko su sama poara upumpali protiv nezavisnosti i sad ih moraju pravdati. Đukanoviću s tobom je većinska i demokratska Crna Gora.

  • Mentalni sklop svojstven svim čankolizima. Kad sjaše tvoj idol, uprišipetljićeš se novom gospodaru, a oni koji vole ovu državu biće opoziciono nastrojeni prema novoj vlasti. Pa makar koje boje bila.

 3. Ustavni sud je ponistio odluku Vlade od aprila da oporezuje gradjane sa taksama na gorivo.
  U medjuvremenu,Vlada je od ovih taksi prihodovala oko 10 miliona eura.
  Da je u pitanju pravna drzava kao sto nije samo zbog ovoga bi podnijela ostavku.
  Ovako,morace ulicom.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].