Andrea Milaš, djevojčica raskošnog judo i jiu jitsu talenta

1
Andrea Milaš šampionka

Devet joj je godina, i koji mjesec više i već je njen talenat uveliko pokazao svu raskoš koju posjeduje.
Andrea Milaš, djevojčica koja je živi dokaz kako se upornim radom, napornim treninzima u judo i jiu jic klubu Champion Kotor, koje vodi zahtjevna ali izuzetno obdarena i stručna trenerica Mirjana Martinović, može do zvjezdanih sportskih dostignuća. I to u sportu koji zahtijeva velika odricanja.

Imala je samo 6 godina kad je odlučila da se posveti ovom sportu. Samo 6 godina, nije nikakva greška. Kako joj je majka Ines Milaš bila sportistkinja i trenirala karate, jednom je povela na trening. Ne da bi pošto poto zavoljela ovaj sport, ali da vidi kako trening izgleda i kako i zašto ona voli da dolazi u dvoranu. Tada je u njoj zaigralo sportsko srce. Veće od nje same. Prepuno ljubavi, ali i potrebe da počne da trenira i bude uspješna kako bude stasavala. I to se tim redosljedom i događalo.

Andrea se prvo prijavila na judo, a neposredno potom počela je i sa jiu jitsc treninzima.

Ako ga ima, opšte je poznato, talenat mora da ispliva. Ne može dugo da bude zatočen i da se skriva. Upravo se to dogodili našoj šampionki. Počele su da se nižu medalje, pehari, priznanja. Do sada ih je ukupno preko šezdesetak. I to sa raznih takmičenja. Domaćih i međunarodnih.
Dvostruka je prvakinja Crne Gore u jiu jitsu i vicešampionka Balkana. Pored ovih, tu su i pehari za najbolju takmičarku, osvojeni na više raznih turnira.

Andrea je osvojila bronzu na državnom prvenstvu u judou, srebro na Evropskom kupu u Mostaru.
Njen rad i njene rezultate prepoznala je i kotorska opština, tako da je 2022. dobila priznanje za ostvarene sportske uspjehe.

Andrea je po godinama djevojčica, ali po odgovornosti i posvećenosti zrela sportistkinja. Takmičenja su najčešće izvan njenog Kotora. Često i van Crne Gore. Nju ne prate ni tata ni mama. Ne zato što oni ne bi, jer su se njoj i njenom bratu, takođe sportisti, potpuno posvetili, već što tako želi ova odvažna djevojčica. Putuje sa svojim sportskim kolektivom i sa njima dijeli ljepote i čar druženja i rezultata koje postignu. I ona, kako reče, i svi oni zajedno. Jer tako funkcioniše sportski kolektiv. Drugačije ne može biti.
Nije ona samo dobra sportistkinja. Ona je i dobra drugarica još dok je bila u vrtiću. Poznanstva iz tiha dana njeguje i danas. Baš kao i činjenicu da po pravilu sportisti moraju biti dobri ljudi.

Andrea na pobjedničkom postolju

Treninzi su svakodnevni, kaže Andrea. Svakoga dana po 2 sata. A kad su pripreme za neka značajnija takmičenja, onda se trenira dva puta dnevno. Da bi se bilo u punom sportskom pogonu.

Andrei je majka puna podrška. Bavila se sportom i zna što sport za dijete znači. Ona joj je sigurnost i vjera u uspjeh. A od toga niti može niti treba više.

Dok razgovaramo, Andrea se sprema za školu. Učenica je IV razreda Osnovne škole „Njegoš“, područnog odjeljenja u Škaljarima. Uspješna kao i u sportu. Bez izostanaka i nakon napornih takmičenja i putovanja.

Ona je djevojčica koja se igra s društvom kad god ugrabi slobodno vrijeme. I ništa joj teško nije. Zato je i đak kakva je i sportistkinja. Na ponos roditelja kojima je pravi dragulj i istinska raskoš.

Želimo joj da niže uspjehe i da poraste u šampionku velikog stila. A na tom putu, jasno je već sad.

www.radioskala.me

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].