Amfilohije pozitivan na koronavirus

3

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije pozitivan je na koronavirus, ekskluzivno saznaje portal Aktuelno.

Prema pouzdanim informacijama našeg portala, Amfilohije se nalazi u Cetinjskom manastiru gdje se liječi od kovida.

Kako je saopštio izvor portala, Amfilohije prije nekoliko dana odustvao sa liturgije u crkvi Ćipur, ali se pojavio pred vjernicima uprkos upozorenjima ljekara da bude u potpunosti izolovan.

Amfilohije očigledno nije slušao savjete ljekara i epidemiologa koji su preporučivali da popovi SPC budu obazriviji kad su u pitanju vjerske službe i korišćenje iste kašičice za pričešća.
Lider MCP se po svemu sudeći uzdao u praksu koju mu je preporučio njegov najbliži saradnik protojerej-stavrofor Velibor Džomić.
Džomić je, podsjetimo, početkom godine poručio da “vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”.
Treba podsjetiti da je Džomić mjesecima sa zilotskim žarom branio svoje mistično stanovište da litije i tamjan liječe koronavirus.
Ipak, protojerej-stavrofor je nakon višemjesečnih kalkulacija, odlučio da posluša državne organe i pozovao je vjernike da odustanu od litija.
Pitanje koje se postvalja je – da li će nakon ovog najnovijeg slučaja SPC preispitati svoje postupanje i voditi malo više računa o epidemiološkim opasnostim koji prijete njihovim vjernicima.

3 KOMENTARI

  1. GRDNO LI IZGLEDA POD SAMAROM”BOGA OCA- NEOCRNOGORACA”..DŽABA MU “MASKA-MATIJA -OBADALOG POPA MANITOGA- SA “SVETE RUMIJE-.MAUZOLEJA …OBADALOGA POPA “?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].