Amela Feković ponovo oborila rekord u bacanju koplja

1
Amela Feković

Amela Feković

Amela Feković, atletičarka Atletskog kluba “Arsenal” iz Tivta gotovo iz mjeseca u mjesec bilježi sve bolje i bolje rezultate.

“Treniram u Srbiji u Sremskoj Mitrovići jer kod nas nemamo uslova za bavljenje atletikom, a ni dobrog trenera u Crnoj Gori. Izvanredni su mi uslovi za treniranje. Prije petnaestak dana sam imala prvenstvo Srbije. Pobijedila sam i oborila crnogorski rekord sa 43.01 m koji je iznosio 42.80m”, kaže za Skala radio Fekovićeva.

“Napravila sam izvanredan rezultat u Baru. Očekivala sam dobar rezultat ali me ipak iznenadio. Bacila sam koplje 46.63 m, ali mi je najvažnije što sam svih šest hitaca, cijelu seriju spojila koji su bili preko 45 m. To je već sada znak da mogu do kraja godine baciti preko 50 metara. Za iduću godinu mi je 49 m B norma za Evropsko prvenstvo. Radiću da ispunim normu”, kazala je ona.

Na naše pitanje da li neko vidi njen uspjeh, Amela je kazala da ima onih koji žele da pomognu.

Opština Tivat je stala iza mene i obezbijedila pripreme i opremu.

Za to dugujem zahvalnost gradonačelniku Draganu Kankarašu.

Vreli dani ne zaustavljaju Amelu u treniranju.

Samo je nekoliko dana kući i vraća se u Sremsku Mitrovicu.

“Nastavljam pripreme. Očekuju me morske igre koje će se održati od 8-11. jula tako da očekujem i na tom takmičenju obaranje rekorda, a ako ne bar da ponovim svoj rekord. Bila bih prezadovoljna. U septembru je takmičenje u Bijelom Polju, pojedinačno seniorsko. B norma za Evropsko prventvo je iduće godine tako da imam vremena. Vjerujem u sebe. Spremna sam i vjerujem da mogu. Oboriću naravno normu. Završila sam Srednju medicinsku školu”, kazala nam je Fekovićeva.

Amela Feković sada nema vremena za fakultet od koga nikako ne odustaje.

Grabi ka vrhovima teškog, ali izazovnog sporta kakav je bacanje koplja i nada se dobrim rezulatima.

Prateći njen dosadašnji rad nema razloga da sumnjamo u sve bolje rezultate koji će je ubrzo uvrstiti na evropska i svjetska takmičenja.

Ameli želimo uspjeh.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].