ALTYO projekat

0

Dijana Uljarević

Dijana Uljarević

Projekat ALTYO, kojim će se ove godine baviti Forum Mladih i neformalna edukacija Crne Gore, je dio regionalne inicijative koja se sprovodi u partnerstvu tri oganizacije Forum MNE u Crnoj Gori, zatim NVO Triagolnik u Makedoniji i Proni – Brčko u Bosni i Hercegovini.

Cilj ovog projekta je osnaživanja kapaciteta organizacija civilnog sektora koje se bave mladim ljidima sa posebnim akcentom na ranjive grupe, kazala je za Skala radio Dijana Uljarević, programska menadžerka u MNE.

Konkretan cilj projekta je da ponudi obuke zainteresovanim organizacijama, kao i zajednička saradnja civilnog sektora koje će kreirati inicijative ka institucijama i građanima za zapošljavanje ranjivih grupa.

Projekat je podržan od strane Evropske unije kroz IPA prekograničnu saradnju.

MNE će u projekat ALTIO uključiti oko 15-ak organizacija u Crnoj Gori, a ranjive grupe sa kojima organizacije rade su mladi RAI populacije, djeca bez roditeljskog staranja, djeca rurarlnih sredina, kao i osobe sa invaliditetom, kazala je Uljarevićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].