Alberto Kamarata: Kotor – Evropska kapija Crne Gore

4
zvaničnici sa nagrađenim učenicima

Sa proslave Dana Evrope

sa proslave

Centralna proslava Dana Evrope za Crnogorsko primorje održana je u Kotoru, Evropskoj kapiji Crne Gore, kako je kazao Alberto Kamarata, zamjenik šefa Delekacije EU u našoj zemlji.

Nakon svečanog dočeka Delegacije Evropske Unije na glavnom gradskom trgu i programa ispred katedrale Sv. Tripuna, u velikoj sali kotorskog Kulturnog centra  gradonačelnica Kotora Marija Ćatović je pozdravila visoke zvaničnike i brojne goste.

“Multikulturalnost i skladan multikonfesionalni život oduvijek su bile glavne karakteristike života u Kotoru.  To značajno nasljeđe naših predaka nastojimo da njegujemo i danas. Zadovoljni napretkom Crne Gore u oblasti vladavine prave, kao i primjeni ostalih evropskih standarda, sa optimizmom i nadom očekujemo ulazak naše države u EU i NATO”, poručila je gradonačelnica Ćatović.

Počastvovan i uz privilegiju, kako je kazao, što je danas u Kotoru na proslavi Dana Evrope, Alberto Kamarata, zamjenik zamjenik šefa Delekacije EU u Crnoj Gori je podsjetio da su samo nekoliko godina nakon najstrašnijeg rata neke evropske zemlje odlučile da po strani ostave svoje razlike i da rade skupa za opšte dobro.

On je naglasio da će Delegacija EU u Crnoj Gori nastaviti i dalje da podržava našu zemlju na njenom evropskom putu i promoviše evropske vrijednosti i Šumanove ideje širom zemlje.

Zahvaljujući na gostoprimstvu, Kamarata je kazao da je Kotor dragulj Jadrana, dio Svjetske baštine i evropska kapija Crne Gore.

Milivoje Jurišić, sekretar pregovaračkog tima je kazao da članstvo u EU nikako nije cilj sam po sebi već sredstvo za ostvarenje boljeg života građana crnogorskog društva i daljeg prilagođavanja vrijednostima savremene demokratije.

Prisutne je na početku pozdravila Ljilja Radunović, predsjednica Eko centra “Delfin” iz Kotora, koji je sa RTVCG u partnerstvu sa Opštinom Kotor organizator ove manifestacije.

Ćatovićeva, Kamarata i Jurišić su najuspješnijim ekipama srednjih škola u kvizu znanja o Evropskoj Uniji uručili vrijedne nagrade.

Folkloristi ansambla “Nikola Đurković” igrama Crne Gore i Boke, zajedno sa karnevalskom grupom “Karampana” i NVO “Šjore od mota” predstavili su dio tradicije i kulture Boke Kotorske.

Program je vodila Karolina Radulović.

program je ljepotom začinio Folklorni ansambl "Nikola Đurković"

4 KOMENTARI

 1. jeli moguće da ova izjava visokog gosta inekome smeta posred Kotora? Ovo je đavo ušao u narod.
  Stzrašno da ovo ne čitam ne bi znao gdje živim i ko je oko mene u ovako plemenitom plemićkom gradu.

 2. Ma mi se para da je i ovaj sjor Alebrto Kamarata,”obrijao pare” iz necijega spaga i od “srice” povika eureka: “Kotor-Evropska kapija Crne Gore”!!!!!! Fala ti boze,sto bi rekao da nije uzeo solde? To samo znaju tice na grani i “kotorski vitezovi” objesenijeg noseva/ u brijeme maskara / ? Jerbo,ne triba zaboraviti,da je Kotor odavno naglasu/vrata Sicilije/ po tome:”sto je na druga mjesta neposteno odjenake je to posteno;sto je odjenake obavezno u druga mjesta se za to ide u zatvor; odjenake je ljubav zabranjena..a mrznja pozeljna i neophodna kao iskaz ljubavi prema svojoj domovini;dok se u druga mjesta stide svojih ponasnja odjenake se takva ponasanja prihvataju kao nacin dolaska na vlast via strojara stara fabrika mobilje…zaliva Traste do Krivoga mosta u Podgoricu..naspram Cepuraka-i sve jopet nase u Moracu do Bojane i Otranta,pa jugom jopet u Kotor?
  Ma mi je sada milo,e san napravila “kovaciju” medalja “caco de oro”,za ove nase “vitezove”,kojizi sve znadu,jedino ne sto je posteno! E, ma za njig triba znati,nijesu izdoma dosli nego s’pjace, jedne subote popone kada pjaca nije bila jos uredjena oliti pometena od “vitezovag”?
  Adio vi ga,svijema “vitezovima” koijeg je vise nego misa po kotorskim mezalima,fosama i kanalizacijama? Jano more,jani Trasti sto se pedesete su ovijema “kotorskijema vitezovima”?

  Na ultimu,nemote zamjeriti niti se ijediti na mene Maru pecaricu,jerbo san vi ja iz onoga postenoga XIX vijeka,u kojemu su se za ovakve vase /danasnje rabote/ nije se vodilo u kavanu Dojmi na bicerin,nego na uzicu na oni Keopsovi kamen ispo sata ugrad ?

  • Da li je moguće da smo ovakvi a to znači nikakvi. Mare pecarica,što ti činiš u Kotor? Što nijesi neđe drugo đe duhom i znanjem pripadaš u neki pravi grad po tvojoj mjeri.

 3. Što si reko jadan Kamarata? Neka te čuju neki Kotorani kojima ništa ne valja. A vama eto Kotor Evropska kapija CRne GOre!. Kotoranima velikima ne valja, onima što se iz kompleksa za vlast po tiho bore i upotrebljavaju manje, i neznavene. Adio vi moj kamarata i vazda vi fala.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].