Akva park na Trešanjskom mlinu

5
Trešanjski mlin

Branko Nedović

Branko Nedović

Odluka o davanju u zakup zemljišta na prostoru Trešanjskog mlina, bivše deponije otpada u Lastvi Grbaljskoj, naći će se pred odbornicima Skupštine opštine Kotor na sljedećem zasijedanju, polovinom avgusta, saznaje Skala radio.

Za ovaj prostor na kome bi se uradio akva park postoji zainteresovan investitor.

Po riječima Branka Nedovića, potpredsjednika opštine Kotor prvo bi se raspisao javni tender za davanje  u zakup ovog zemljišta na period od 20 godina, a investicija je teška oko 8 miliona eura.

U pripremi materijala kako bi se stekli uslovi za avgustovsku sjednicu opštinskog parlamenta je i prijedlog Odluke o donošenju DUP-a Platamuni-Trsteno.

Prije nekoliko godina opština je donijela odluku o valorizaciji tog prostora koji je u njenom, ali i u vlasništvu države.

Kako je ova odluka imala ograničavajući faktor, važila je 5 godina i sada imamo pravnu prazninu, objašnjava Nedović.

Iz tog razloga mora se donijeti novi Prostorni plan Platamuni-Trsteno, kako bi se stekli uslovi za raspisivanje javnog poziva o prodaji tog zemljišta, koji bio donio prihod od oko nešto više od 4 miliona eura, kazao je Nedović našem radiju.

5 KOMENTARI

 1. a sta sve ova nasa lokalna vlast nece smislit da zamajava ovaj nesretni narod,no izgleda to kotoranima odgovara gledajuci rezultate izbora obozavaju da zive u utopiji,predpostavljam da je sljedeci projekat heliodrom na Vrmcu 😀

 2. Sve se mijenja,samo ne rika asinusa? Dobro je-kad se ljudi ,u pozitivnom smilsu,mijenjaju?
  Ako me sjećanja služe-a naviru po svoj prilci-“današnji planeri pp menadže-ri” …su negda-davno prije nego,li su oburdali našu užu dmovinu SRCG -bili dušom i telom da se na Trešanjskome mlinu digne oaza-gradsko-regionalna smetlara sve do Prijerada? Ako će mo pravo i drito u sridu-istinu,do skoro su ovizi isti bili za istu opciju-oazu ?! I da nebijaše riječi i djela-uživo gospođe Maje Ćatović,prešednice opštine Kotor-na ove mlinove-vrtove ćetalo bi ono što ćeta i miriše evo kvarat i više od vijeka-bruke i sramote pp menadže-ra? Na prostorima Crne Gore!
  Dakle,ako mislite uspjeti u životu i raboti-predhodno oburdajte rodnu grudu i po mogućnosti je pretvorite u krv i pepeo ljudsku… ka 1989/1991 pa sve o 1999 godine!

  Lijep pozdrav sa pjene najljepšeg mora i zaliva na svijetu-naseljenog devastiranog mjesta-nekadašnje perjanice kulture i kulturnih dobara Boke i šire?!

 3. Odlična ideja još samo zvat onoga Palmu iz Jagodinu i napravit tuna i sološki vrt.
  Blago nama Kotor u Evropu. Jeli nama nije dosta vode u more no akva park i tandara mandara.

  • Tačno gospodine Direktore Dragoranin. Ma čuješ,na pjenu od mora tu je Jaz a oni akva park.Strašni sud.Baš nam je to prioritet, fasciniraćemo turiste koji nemaju akva parkove.Oni upravo nemaju mora pa grade Akva parkove. Ajkulča sam i sve ću im ižesti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].