Ako Kovačević ne isplati manjinske akcionare, poručuju mu da može poljubiti vrata fabrike

0
Poslovni centar Riviera

Branko Andrić

Branko Andrić

Sjednica Upravnog odbora NVO manjinski akcionari ad Riviera Kotor održana je sinoć.

Član ove NVO Branko Andrić kaže za Skala radio da se radi o nekim mutnim i prljavim radnjama kojima gospodin Kovačević u nedogled godinama oće nešto da dokaže i da sputava manjinske akcionare.

Andrić kaže da nije istina da ih je Marije Ćatović nagovorila da rade protiv interesa Kovačevića i da su samo tražili da ostvare svoj interes.

Upravni odbor zastupa 446 akcionara a to, pomnoženo sa svakim akcionarom koji ima po tri, do četiri člana domaćinstva čini oko 1500 članova koji su nezadovoljni sa radom Alena Kovačevića koji ne ispunjava svoje obaveze.

“Ako kaže gospodin Alen Kovačević da mi nikada nijesmo radili kod njega i bili zaposleni kod njega i da nemamo nikakvog učešća, volio bih gospodinu Kovačeviću da kažem da bude malo pismeniji, da nađe nas u svoju firmu. Mi smo vlasnici kod pokojnog Dudića Frica u AD Rivieru sa jednom četvrtinom, ili bolje rečeno sa 23, 80 i nešto posto.

Prema tome, gospodin Alen Kovačević je taj koji je osnovao od dvije firme Henkel industrije i Henkel prometa firmu sa drugim ulagačem, a to je ulagač AD Riviera koja ima vlasništvo 10% a manjinski akcionari četvrtinu.

Gospodin Kovačević treba da zna da je konstatovano da je njegov mjesečni prihod oko 70.000 €. Prema tome, on bi trebao po obavezi od 70.000 € da uplati 10% a to je 7.000 € AD Rivieri. Mi smo jedna četvrtina od tih 7.000 € a to je oko 1.700 € mjesečno što je za godinu 20.000€. Kad se to pomnoži sa nizom godina naša dividenda bi se pojačala i ne bi nam neko spočitavao da mi po akciji imamo eru ili nešto slično”, kaže Andrić.

Andrić poručuje Kovačeviću da pod hitno isplati sve ono što je dužan prema AD Rivieri a da će oni tražiti postotak koji im sljeduje.

Ukoliko to ne odradi, gospodin Kovačević, poljubiće vrata na kapiji Industrijske zone, poručuju mu manjinski akcionari koji će i od AD Riviere tražiti sve vanredne prihode koje su ostvarivali a nijesu prebacivali na manjinske akcionare.

Nastavak sjednice Upravnog odbora NVO manjinski akcionari nastavlja se u poslijepodnevnim satima.

Kako saznajemo na sjednici će se donijeti zaključci koji će biti prezentirani javnosti.

Manjinski akcionari ne poriču da su podnijeli prijavu poreskoj upravi, dostavili MANS-u kompletnu dokumentaciju, kao i da su policiji predali sve dokumente u kojima se vide, kako kažu sve prljave radnje.

Kovačeviću poručuje da je dosta više i da ih ne smatra životinjama, jer su krvavim znojem stvarali fabriku i teškim kreditima otplaćivali, tako oni tako i opština nakon zemljotresa.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].