AKEM poziva tužilaštvo da povuče krivičnu prijavu protiv Gorana Radenovića

2
AKEM

Asocijacija komercijalnih elektronskih medija Crne Gore podizanje krivične prijave od strane crnogorskog tužilaštva, prvenstveno specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića protiv Gorana Radenovića, glavnog i odgovornog urednika TV Pink M smatra svojevrsnim pritiskom na medije i pokušaj njihovog disciplinovanja.

Gospodin Katnić je zamijenio teze, pa umjesto da se bavi onima od kojih je procurila vijest o hapšenju budvanskih funkcionera i to samo u korist jednog jedinog medija, bavi se glavnim i odgovornim urednikom PinkM televizije, koji je upravo ukazao na ovaj propust.

Osuđujući ovakav akt pritiska tužilaštva na nezavisno novinarstvo, AKEM se pita što je to Radenović učinio da zavrijedi krivičnu prijavu i da li to znači da smo svi mi koji smo osudili plasiranje informacija jednom mediju od strane onih koji su znali da se priprema hapšenje, moguće rezervisali kartu za Spuž.

Pritom, ne zabrinjava nas moguća osuda ili prijava protiv nas, već činjenica da smo živjeli u uvjerenju da je vrijeme kada su mediji bili meta državnih organa, daleko iza nas.

U želji da vjerujemo da su demokratski procesu našli plodno tle u našoj Crnoj Gori, Asocijacija komercijalnih elektronskih medioja poziva tužilaštvo da povuče krivičnu prijavu protiv Gorana Radenovića, jer je ona presedan kojim nije potrebno da se predstavljamo Evropi ka čijim vratima ubrzano koračamo.

Predsjednik,
Slavko Mandić

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].