Akcija “Svaki stanovnik Kotora po jednu sadnicu”

0
Vrmac i njegova ljepota

“Svaki stanovnik Kotora po jednu sadnicu” naziv je akcije koja će se sprovoditi tokom aprila povodom svjetskog Dana planete, koju organizuju kotorsko Komunalno preduzeće, Turistička organizacija, Uprava šuma Crne Gore, Služba zaštite i spašavanja, kao i Nevladine organizacije “Vjeverica”, “Delfin” i “Beštije”.

Planom je predviđeno da 1. aprila bude organizovano čišćenje plaža, a 2. aprila je sadnja platana, borova i bagrema kod Doma starih u Risnu i osnovne škole “Veljko Drobnjaković”.

Za 7. april planirana je akcija pošumljavanja Vrmca, a 10. aprila je sadnja platana, bagrema i borova kod Psihijatrijske bolnice u Dobroti i Opšte bolnice Kotor.

Nadalje, tokom mjeseca u saradnji sa ambasadom SAD platani će se saditi na Svetoj Vrači, dvorištu Gimnazije, Pomorske škole i osnovne škole “Savo Ilić” u Dobroti, a organizovaće se i uređenje kružnog toka na krtoljskoj raskrnici.

Biće sprovedena i akcija sadnje kod škola “Ivo Vizin” na Prčanju i “Nikola Đurković” u Radanovićima, kao i pošumljavanja Goražde, Industrijske zone i pred kraj aprila pošumljavanja Vrmca.

Tokom akcije radiće se na uređenju Gradskog parka, kao i svih prilaza gradu u zoni Morskog dobra.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].