Akcija čišćenja od mora do planine

0
biće još čistije

Pasković- Pobrić

U Kotoru će se u subotu 10. maja održati dvije velika akcije čišćenja u susret turističkoj sezoni i to obalnog dijela i mor,a kao i čišćenje brda Vrmac.

U okviru akcije čišćenja crnogorske obale pod nazivom “Let’s Do It Montenegro”, u organizaciji asocijacija za demokratski prosperitet – Zid, u Kotoru će se čistiti prostor oko zgrade “Jugooceanije” i bivšeg hotela “Fjord”.

Zatim će akcija obuhvatiti Troicu, čistiće se nadalje gradska, tzv. “žuta plaža” kod otvorenog bazena i potez do Sv. Stasija.

U akciju su uključeni i ronioci Ronilačkog kluba Kotor, kazao je za Skala radio Pavle Pasković, koordinator akcije za Kotor.

Volonteri iz ovog kluba, 12 ronilaca, će se uključiti u akciju i čistiti Luku Kotor, prostor kod otvorenog bazena i gradske plaže.

U Perastu će ronioci čistiti morsko dno, kao i na prčanjskoj rivi, kazao je Pasković.

Akcija počinje u 10 sati, a sabirne tačke su ispred zgrade “Jugooceanije”, kod Šoping centra “Kamelija” i kod crkve Sv. Eustahija.

Prema riječima Paskovića, odziv građana je već veliki, a posebno raduje što su se u akciju u Kotoru uključili volonteri iz Podgorice koji dolaze sa najmanje tri autobusa.

Za subotnju akciju aktivisti NVO Zid iz Kotora dijele flajere i promotivni material sa željom da Kotor prednjači po uspjehu u akciji u odnosu na ostalih pet opština koje su obuhvaćene ovom akcijom, zaklčjučio je Pasković.

S mora, akcijom čišćenja i uz brdo.

Naime. u subotu 10. maja u okviru “Mjeseca Planete zemlje” počet će druga velika akcija čišćenja brda Vrmac u organizaciji kotorskog Planinarskog kluba “Vjeverica” i NVO “Naša Akcija”, u partnerstvu sa Javnim komunalnim preduzećem Kotor, Službom zaštite i spašavanja i Eko centrom “Delfin” iz Kotora, uz volontere i ostale organizacije.

Čistit će se i pripremati planinarske staze i uklanjati divlje deponije i ostali otpad, a biće zasađene i sadnice mladog drveća na Vrmcu, kazala je za Skala radio Patricija Pobrić, izvršna direktorka NVO “Naša Akcija”.

Pripadnici kotorske Službe zaštite i spasavanja će raditi protivpožarno osposobljavanje terena kako bi vatrogasnim vozilima u slučaju šumskih požara tokom ljetnih vrućina mogli stići do određenh lokacija.

Ostali učesnici će sa mašinama i kontejnerima, koje je za ovu akciju ustupilo kotorsko Komunalno preduzeće, čistiti divlje deponije na Vrmcu koji predstavlja pluća Kotora i Tivta, pa će se akciji pridružiti i građani Tivta, kazala je Pobrićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].