Akcija čišćenja crnogorske obale

0

Ivan Otović

Ivan Otović

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid organizuje veliku akciju čišćenja crnogorske obale pod nazivom “Let’s Do It Montenegro”, koja će se održati 10. maja u svih šest primorskih opština.

Akcija je u sklopu svjetskog pokreta “Let’s Do It” koji za cilj ima podizanje svijesti građana o ekološkim problemima zajednice u kojoj žive.

Ovom akcijom je planirano uklanjanje otpada sa plaža i priobalnog dijela Crne Gore, u saradnji sa komunalnim službama.

Sakupljeni otpad biće odložen na lokalnim deponijama, kazao je za Skala radio Ivan Otović, koordinator Asocijacije za demokratski prosperitet – Zid.

ADP-Zid je obezbjedio android aplikaciju za mapiranje smeća, pomoću koje građani mogu postavljati slike zagađenih lokacija sa primorja.

Android aplikacija omogućava građanima da putem Google mapa tačno odrede na kojim lokacijama se nalazi otpad, kao i da odrede o kojoj količini i vrsti otpada se radi.

Mapiranje lokacija putem android aplikacije trajaće do 20. aprila.

Na sam dan akcije (10. maja) biće postavljeni info punktovi na nekoliko lokacija u Kotoru i u drugim primorskim opštinama, na tim mjestima volonteri će moći da preuzmu opremu za čišćenje.

U Kotoru se mogu prijaviti u prostorijama nevladinih organizacija Šjore od mota, Expeditio, Eko centar Delfin, u poslovnom centru Rakite i u šoping centru Kamelija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].