Agencije za zaštitu životne sredine i Regionalni vodovod potpisali protokol o saradnji

0
sa potpisivanja protokola o saradnji

Dana 26. novembra 2015. godine potpisan je Protokol o saradnji između Agencije za zaštitu životne sredine i JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”.

Protokol je potpisan radi obostranog interesa na zajedničkoj saradnji na zaštiti izvorišta “Bolje sestre” za vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja.

Prilikom potpisivanja protokola, direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Ervin Spahić, je izjavio da je saradnja ove dvije institucije počela ranije, a da je formalizovana potpisivanjem ovog Protokola.

Istakao je važnost tijesne saradnje značajne za vodosnabdijevanje cijelog Crnogorskog primorja.

S obzirom da područje II i III zaštitne zone izvorišta pokriva veliko područje, ne može život da zastane, ali je važno da svi budući infrastrukturni i građevinski objekti budu tehnološki najmodernije opremljeni da bi se mogućnost zagađenja isključila na održiv način.

Ključno je da JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” uzme aktivnu ulogu u praćenju postojećih i budućih planova i projekata na području II i III sanitarne zone izvorišta “Bolje sestre” i istakao je važnost kvaliteta vode za piće kroz izreku “Ko upravlja naftom upravlja državama, ko upravlja hranom upravlja ljudima, ko upravlja vodom upravlja životima”.

Direktor  JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”, Goran Jevrić, ovom prilikom je izjavio da je, u okviru održivog upravljanja regionalnim vodovodnim sistemom, najvažniji zadatak  zaštita izvorišta “Bolje sestre”.

JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” se od puštanja u rad regionalnog vodovodnog sistema 2010. godine, susreće sa izvjesnim nelogičnostima koje potencijalno mogu da ugroze kvalitet vode na izvorištu “Bolje sestre”, pa je zbog toga opredijeljeno da poslovnom politikom unaprijedi saradnju sa relevantnim institucijama u čijoj nadležnosti je monitoring nad mogućim rizicima, a sve u cilju zaštite izvorišta “Bolje sestre”.

Svakako jedna od najvažnijih institucija u ovom segment je Agencija za zaštitu životne sredine.

Važno je istaći da će Agencija i JP međusobno razmjenjivati informacije o pojavama koje mogu eventualno negativno uticati na vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja u okviru područja druge i treće zone sanitarne zaštite Izvorišta “Bolje sestre” na području glavnog grada Podgorice i opštine Nikšić.

Kvalitet vode koja se isporučuje potrošačima na Crnogorskom primorju bio je i biće jedan od osnovnih prioriteta JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”, stoji u saopštenju Informativne službe  JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].