Abdić upozorava da je situacija sve gora: Hospitalizovano 313 covid pacijenata, 36 životno ugroženo

0
dr Nermin Abdić (foto: PR centar)

U Crnoj Gori je trenutno na bolničkom liječenju 313 covid pacijenata od kojih je 36 životno ugroženo, saopštio je danas na konferenciji za novinare šef Kriznog medicinskog štaba Nermin Abdić.

“U Kliničkom centru Crne Gore na liječenju 73 covid pacijenta, Opštoj bolnici Baru 68, a u Beranana 35 pacijenata. U Opštoj bolnici u Nikšiću 56 pacijenata, u Specijalnoj bolnici u Brezoviku 19 pacijenata. U bolnici Kodra na liječenju je šest pacijenata, u Opštoj boljnici Pljevlja 20, u Opštoj bolnici Bijelo Polje 30 pacijenata. U Opštoj bolnici Kotor se liječi pet, a na Cetinju dva pacijenta”, saopštio je on na konferenciji za novinare Nacionalnog koordinacionog tijela.

On je posebno naglasio da je u Crnoj Gori na mehaničkoj ventilaciji 36 pacijenata sa teškom kliničkom slikom i svi su životno ugroženi.

Abdić je upozorio da će ukoliko se ne budu poštovale mjere brojke covid pacijenata koji zahtijevaju bolničko liječenje biti veći.

“Sve više nam dolaze pacijenti sa teškom kliničkom slikom. U ovom trenutku se preko 450 pacijenata u Podgorici liječi putem patronažne službe. Epidemiološki trenutak u Podgorici dosegao toliko da je Krizni tim Doma zdravlja Podgorica obavijestio Nacionalni krizni tim da će u subotu biti formirane još dvije kovid ambulante na Zlatici”, rekao je Abdić.

On je kazao da se povećava i broj inficiranih zdravstvenih radnika i da ih je ukupno 115.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].