Abazović: Milatović ozbiljan političar i dobar učenik, Vučić je moj prijatelj

1

Lider GP URA u intervjuu za Politiku kazao da mu je Spajić pao u očima zbog slučaja Do Kvon, za predsjednika države pohvale

Lider Građanskog pokreta URA Dirtan Abazović kazao je da je premijer Milojko Spajić pao u njegovim očima zbog slučaja Do Kvon, a za predsjednika države Jakova Milatovića kaže da je ozbiljan političar i dobar učenik.

Abazović je u intervjuu za Politiku kazao da je siguran da Do Kvon u Crnoj Gori nije poznavao nikoga osim premijera Milojka Spajića.

– Spajić je ranije i priznao da je imao neke poslovne veze s njim. Naše je bilo da ga procesuiramo kad smo ga zatekli u krivičnom djelu i Crna Gora je tu pokazala veliku agilnost. Uhapsili smo čovjeka koji se od strane američkih i korejskih vlasti tereti za prevaru vrednu 40 milijardi dolara. Ostalo je sve na nadležnima da utvrde šta se zaista desilo. Međutim, jako je nekorektno pokušavati nekog drugog optužiti da je krivac za vaše probleme. Ne može se sve pravdati politikom, kampanjom i željom za vlašću. Mora uvijek postojati doza ljudskosti u svim situacijama. Da li su ga neki ljudi naveli na to, zaista ne znam, ali mislim da će na kraju zbog toga platiti visoku cijenu u politici – rekao je Abazović.

Abazović je uvjeren da je on bio odlučujući faktor “za rušenje režima Mila Đukanovića”. Pohvalio se potpisivanjem Temeljnog ugovora sa SPC, ponavljajući da je to bila “jedna istorijska odluka. Naveo je i da ga je mitropolit Amfilogije kasnije podržao njegove prijedloge i da je stekao utisak da ga je posebno cijenio.

– Ekonomski rezultati, dok sam vodio vladu, bili su najbolji od kada je Crne Gore, što je predstavila i Svjetska banka u svom najnovijem izvještaju. Sada je ljestvica podignuta mnogo visoko, zato se mnogi čude zašto nam je toliko komotno u opoziciji – kaže lider GP URA.

Za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kazao je da ga doživljava za prijatelja, što je, kako je rekao, slučaj i sa još nekim liderima iz regiona.

– Svi mi na neke stvari gledamo različito, ali vjerujem da su naš zajednički cilj i glavni interes mir, stabilnost i prosperitet regiona. Smatram da smo imali jako korektnu saradnju i međusobno uvažavanje – kazao je Abazović.

Dodaje da trenutno razmišlja o novim velikim poduhvatima.

– Sve se odvija upravo u željenom pravcu. Kako god na kraju bilo, naše rezultate teško neko može da ospori, a bojim se i da ponovi. Vlade su prolazne, a istorija pamti samo velike i teške odluke – rekao je Abazović.

Redakcija Pobjede

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].