Veljko Ćatović: Strahote juga (3)

0
risanske palme

(zbor građana u MZ Risan sa osvrtom na opštinske investicije 12/12/2017 )

Iako sam od “mačka“ za izgradnju i uređenje otužne kotorske opštine bio odbijen po pitanjima bujica i fasade doma ipak sam se odlučio i za novo pitanje. Pitanje palmi??

Za neupućene prošla polarna zima sa aspekta tropske vegetacije bila je najgora zima

u zadnjih pedeset godina. Stradale su ne samo palme nego i limuni stari više decenija.

U nedostatku logičkog načina razmišljanja nadležni svu nastalu štetu su svalili na surlaša iako je “limunov surlaš“ ne postoji.

Opštinski “mačak za uređenje“ je naravno vidno zabrinut saopštio da je sa problemom palmi upoznat te da je nekoliko palmi zamijenjeno sa nekom novom otpornijom vrstom.

Osluškivali su naravno i glas naroda, a narod baš i nije zadovoljan izgledom nove vrste.

“Mačku“ je naravno zadovoljstvo naroda motiv življenja i zbog toga neće se na palmama do daljnjega NIŠTA raditi nego će se iste  intezivno PROMATRATI.

Koliko decenija će promatranje trajati mačak nije naveo.

Prekinuh svaku daljnju priču sa “mačkom“ jer sam razumio da će on i njegova družina poplašiti sve potencijalne risanske turiste i protjerati ih u Albaniju. I to sada kada je država na ivici bankrota jer u naredne tri godine mora se vratiti 1.23 milijarde eura duga. Baš su “JOKA , MAČAK, VOJVODA & CO.“ našli pravi momenat da unište turizam.

Ostalo su uništili oni prije njih (Ljekobilje, Jadran itd. ).

Kada se riješio moga dosađivanja “mačak“ se malo i razbaškario i obećao nam da će nas on lično naučiti kako od njega izvući novac i kako to rade neki grbljani.

Onda nam pokaza jednog našeg mještanina i reče: “Onaj mi je najviše para izvukao“!!

Osmjehnuše se jedan na drugoga ali ne poljubiše se.

Meni je lično zasmetalo šta “mačak“ te nesretne risanske pare doživljava kao svoje. Je li to neki sindrom “Marović“ ? I Sveto je budvanske pare doživljavao kao svoje.

Šteta šta narod nije u slučaju Marovića primjenio preventivne metode kao ukrajinci.

Oni politikante vozaju u kontejnerima za smeće bez nanošenja ikakvih povreda, a u Brazilu ih obično zavežu za drvo, a policija baš i ne žuri da ih oslobodi.

Velika je sramota u Risnu izgraditi onolike kvadrature kao npr. “rusko selo“ i ostale zgrade, uzeti pare za komunalije, a Risan ostaviti u ovakvom stanju kakav je danas.

Gdje su te pare majstori ? I one od boravišnih taksa ? I one od najma kupališta? I one

od najma poslovnih prostora …. itd.?? Da ih ne namjeravate kao poslušni vazali predati Podgorici? Da ne planirate kakve svadbe u “Splendidu“ kao Sveto pa onda keš dijeliti Ceci i pevaljkama? Šta ste vi gori politikanti od Sveta, pitam se ?? Ništa !!

Ali na žalost nijeste vi ni bolji od njega.

Nadam se da će se rišnjani dozvati pameti i istrajati na inicijativi da se Risan odvoji od smrdljive kotorske opštine. Herceg Novi nije kao Kotor. Bijela je dobila novi hotel.

Nešto se radi i u porto Novi.

A Kotor? Tamo je u stanju raspadanja i ono šta je Kotor nekada imao. Raspadaju se bedemi, a prošetajte malo oko Rivijere, Autoboke, Dinare, Fjorda, Jugooceanije itd,

U sezoni naravno krenite za Kotor biciklom prije ćete stići nego autom.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].