RDC isključio frekfencije Skala radija

20
redakcija Skala radija

Kužni, tužni, dužni, od svega samo dužni. Skala radio od danas je utuljen prstom na puce iz centra medijske moći.

Centar svih centara, Radio difuzni centar smješten u sred centra glavnog grada Crne Gore, u kosmičkom brodu od raskoši, poslao je đeda Mraza da što prije skrati put i prečicom stigne do Kotora da ugasi jedini komercijalni medij u starodrevnogm gradu, po zakonu zbog duga od oko 7,5 hiljada eura.

U susret blagdanima kada i siromašne, bolesne, beskućne Bog gleda i pomiluje.

Skala ne traži pomilovanje već samo iste uslove za sve, isti aršin, metar i kaznu bez zločina.

Dug treba platiti, to nam  je jedna od poruka, prateći sprovođenje zakona koji su u našoj državi dobro i tačno napisani ali džabe, kada se ne sprovode ili se selektivno primjenjuju po receptu Radio difuznog centra.

Primjer, televizija Vijesti duguje 190 hiljada eura, uplatili su jednu ratu i niko ih ne isključuje. Nijesu jedini.

Dakle 500 eura koliko je rata za pomilovanje, rješava, odnosno odlaže probleme sve dok ne smisle nov način globe, a sve pod okriljem zakona.

Ne bilo nam većeg kršenja zakona niti većeg duga u životu, poručuju zaposleni u Skala radiju, nas samo devetoro, koji svi sve rade u ovom brzom i odgovornom radijskom poslu bez izuzetka, autoriteta, zvijezda i zvjezdica.

Radimo i stvaramo sopstevnu produkciju prepoznatljivog programa bokeškog šuga, autentičnih emisija sa akcentom na očuvanju bogate kulturne tradicije, bokeljskog govora, ali i novinarskog pogleda i britke riječi na svakodnevne male i velike probleme i one koji ih stvaraju.

Još jedna prepoznatljivost Skala radija je ljubav i privrženost prema svojoj državi i želja da što prije poraste do velike familije Evropske unije, uz pitanje može li ovakvim primjerima gašenja medija pred praznike, bez prave i profesionalne najave tog čina.

U uređenom društvu neko bi morao ostati bez čina u rukovodećoj hijerarhiji.

Dakle, tek kada se ustanove pravila i kada budu poštovani uzusi kako se to radi svuda u svijetu, a Radio difuzni centar dobije regulatora, tada će Skala redovno plaćati dažbine, kao što to radi prema svima do sada.

Zaposleni novinari, tonski realizatori i saradnici, dakle ukupno 9 ljudi, radiće svakodnevno za sve one koji nas podržavaju, razumiju i daju podršku. Čućemo se preko interneta, Extra tv-a i redovno ažurirati naš sajt.

Skala radio i u nastavku sa svojom devizom – da se brže čuje i dalje vidi!

Sretne nam fešte koje dolaze i prolaze, a isti u stavu, uspravne kičme i čiste misli, i u nastavku, istina u otežanim okolnostima naše vjerne slušaoce nećemo iznevjeriti.

Đed Mraz je malo skrenuo sa puta, a znakove pored puta sigurno će kad tad prepoznati.

Dubravka Jovanović

20 COMMENTS

  1. Prčanjaninu,ne stidi se od rođenog Prčanjanina-no se postidi od sebe-dogona iz west montagne Ercegovine,koji siješ vjersku,nacionalnu i svaku drugu mržnju kroz žbatulu nečesovog Prčanjanina, a u stvari si Ilija Bijelićuk-Adio Mare! I nauči da Prčanj ne završava na Lanternu-niti počinje od Lanterne! Prčanj je od Vojske na Polverieru pa do potoka na Mrkov vrt!
    Na ultimu-Prčanjaninu,od koga se kriješ pod tuđim nepripadajućim imenom…špic nametom? Nije si od Monda,,,nego si od….?

  2. Dvije mlade kotoranke,intelektualke,Stanka Janković Pivljanin i Aleksandra Tomović,uložiše trud i svojim nastupom dadoše nam nadu i vjeru da mladi intelektualci neće dozvoliti da bogata kulturna tradicija njihovog i našeg grada neće pasti u zaborav.savjet mladih podržan sekretarijatom za kulturu uz program Radija Skale,koji na dostojanstven način sagledava i predstavlja bogato kulturno nasleđe svoga grada.No izgleda nekome zasmeta ljubav prema svom gradu i državi,kao i afirmacija bogatog kulturnog nasleđa Kotora.Mlade intelektualce nije mogući spriječiti da rade,zato se okomiše na Radio Skalu i ukinuše emitovanje njihovog programa pod izgovorom da imaju dug prema radio difuznoj agenciji,i to baš isključiše je uoči božićnih i novogodišnjih praznika kada je bila šansa da nešto zarade i plate dug.Da je razlog dug agenciji nebi gasili radio već bi ga puštili da radi jer ako radi postoi šansa da se dug izmiri.Može se izvuć zaključak da je radio Skala kažnjen zbog svoje ljubavi prema svojem gradu i domovini,naročito kad ima emitera sa mnogim većim dugom koji nijesu ukinuti.Izgleda da nekome smeta afirmacija bogate kulturne baštine Kotora.Ovaj čin agencije potvrđuje da pravednost nije ništa drugo do korist jačega u ovom slučaju moćnicima koima smeta bogato kulturno nasleđe Kotora.Dokle će se tolerisat maćehinski odnos prema Kotoru?

  3. Šor moderator.zašto mi “čuči” komentar od 18.dec.2013…na Temu:”Uskoro će se znati da li će se odmrznuti Liberalna partija ili napuštiti vladajuću koaliciju-od autora Andrije Popovića?

    • A sto to Jole da objavi kao da si nesto pametno napisao,
      Osim vrijedjanja ne znas nista drugo da napises,prozivas familije,stare kotorane i naso si se ti da procjenjujes ko je ko u kotor,prozivas osobe imenom i prezimenom,dok su bili zivi nisi im smio pisnut,sada kada su pokojni lako je vrijedjat,koje to ercegovacke gene spominjes a sto si ti,
      Imas djecu ,sramota me ko se sve naziva prcanjaninom,
      Jole dosadio si i Bogu i narodu,a pogotovo nama prcanjanima od lanterne pa pud centra,znamo se dobro,

  4. Dobro je noštromo, od kaljuža i govora -Ilija Bijelićuk,upravitelu, e su te spasili onizi “maloumnici-letnici…iz taksi cisterne, što su te prosuli u Verige? Tako ti alaha dobrano mi izgledaš-figuraš i parlaš(malčice) vonjaš po običaju-ka da si bio u fabriku sapuna,a ne merdu?

  5. Insh Allah,
    zbog 500eura il’ inata sad moram slusati radio Jole Dripnjak brrrrrr a’ppppchiha

    Adio Mare..ipak ste trebali platiti tih 500 eura na vrijeme i uz to dobili 20% popusta tj1500eura…malo li je…?
    Ne razumijem sta pisac hoce da postigne ovim inacenjem….??

    • tako je !Samo da malo pričekamo oće li Slavko sa isključenim kolegama štzo učinjet da prorade.

      • To je pogresan pristup, makar po mom misljenju. Treba uz pomoc ljudi dobre volje, rjesiti taj dug koji postoji. Ovako cak i ako te ukljuce, opet te drze u saci jer dug sigurno nece oprostiti, a ni cijene smanjiti.

  6. Podrška svima sa moje strane, a što reći a da već nije rečeno i već viđeno????
    Nažolost niđe, pa i u ovoj situaciji u kojoj je Skala, nema niti će ikada biti istog aršina za sve, u tome i jeste dosta toga ružnog, dosta toga ne ide, za nekoga važe a za nekoga ne važe zakoni ALI “SVA JE SILA ZA VREMENA A BOŽIJA DOVIJEKA” Veliki pozdrav svima Vama, a onima drugima kažem da je “NAJMEKŠI JASTUK ČISTA SAVJEST” Imate lije???
    Vi ste profesionalci, objektivni, radni i nadasve otvoreni, što malo ko ima, ZATO VAS JOŠ VIŠE VOLIM jer…”U životu me najviše koštala ISKRENOST, ali i dalje ne pitam koliko košta…!!! OSTANITE UVJEK TAKVI, DOSLEDNI I DOSTOJANSTVENI U SVEMU!!!!

    • Interesantni su ovi komentari napisani sa razmacima od po nekoliko minuta,
      Kakvih bolesnih umove sve postoji,
      A najgore od svega sto misli da je pametan pa kobajagi neznamo da to pise jedan te isti imbecil.

  7. Oce li predsjednica dat tih 500eura ili organizujte nekog na vrata od grada da vam skupi to malo para dok vas potpuno ne utule

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].