Vandali polupali prozore na prostorijama HGI u Tivtu

11
polomljena stakla na prostorijama HGI

Povodom vandalskog čina još uvijek nepoznatih počinioca koji su kamenicama razbili stakla na prostorijama Hrvatske građanske inicijative, Skala radio u cjelosti objavljuje saopštenje koje je pristiglo posredstvom e-maila.

Hrvatsko nacionalno vijeće, kao krovno tijelo, koja zastupa, štiti i čuva interese Hrvata u Crnoj Gori, kao i njihov nacionalni, vjerski i kulturni identitet, najoštrije osuđuje vandalski čin koji se zbio kasno sinoć, kada su kamenicama razbijena stakla na prostorijama Hrvatske građanske inicijative u Tivtu.

Ovakvi neprimjereni  ispadi recidiv su nekih prošlih vremena, za koja smo mislili da su iza nas.

Hrvatsko nacionalno vijeće se ne želi i ne može baviti nagađanjima tko bi i zbog čega mogao biti počinitelj ovog nedjela, ali ovom prigodom apelira i insistira na tome da policija što brže otkrije počinitelje, te da ih sudski organi što prije procesuiraju i osude, kao primjer drugima da se ovakav nemili čin više ne ponovi, napose u tolerantnoj sredini kao što je Tivat, koji je uvijek odisao duhom multikulturalnosti  i multinacionalnosti.

Premisa našega djelovanja, dosad, a i ubuduće, upravo je zalaganje za miran suživot i toleranciju, uz uvažavanje posebnosti svih naroda koji žive na prostoru Tivta, Boke i Crne Gore, stoji u saopštenju, koje potpisuje Zvonimir Deković, predsjednik HNV-a

11 COMMENTS

  1. Ja znam,ko je ovo uradio? Ovo su djela onih koji su svoje svinjarije napisali na onoj školi u Tivtu(OŠ Drago Milović) pred lokalne izbore- maja 2012 godine! Ima li toga insana, koji nam može reći ko je svinjario maja prošle godine? Imaju li oni svoja imena i prezimena?Kome i zašto odgovara: da se nikada ne sazna ko su ti “rododomoljubi”?Ja lično mislim da nam ovo rade brojni “anonimusi”-provokatori(detašmana pozicije i opozicije?) po portalimaa Crne Gore-koji siju vjersku,nacionalnu i svaku drugu mržnju-nesvojstvenu mnogim životinjskim vrstama- kakva nije bila na ovim prostorima od postanka istih?!
    Da zaključim-niko drugi do onizi te su tražili i dalje traže “autonomnu oblast” Boke Kotorske za “srbe i hrvate-i obratno”..i to samo (kako blejaše jedan) zarad budućnosti njihove đece-ne pitajući najbrojni narod u Boki što oni misle o “autosvnjariji”ovih “rododomoljuba”?
    Gospodo odgovorna za djelovanje ANBele-reklo bi se da vam je “siromašica” na plaćeno otsustvo(možda pred porođaj-trudnica?)-na (ne)određeno vrijeme..pa vam je “rabota zapragla ka jalovici mlijeko”?
    Puno iskrenih pozdrava iz mog rodnog i ubavog Prčnja!

  2. Poštovani Vlado,
    Lijepi gest s vaše strane, i drago nam je da se osjećate ugodno u Tivtu, bilo da ste iz Šumadije Čačka Kraljeva ili bilo kojeg dijela Srbije ili Crne Gora. Rijetki su bili izrazi mržnje ili nacionalistički ispadi Hrvata u Boki prema bilo kojoj naciji ili vjeri. Bez obzira na ove ispade, i ovoga Božića će mo primiti naše drage priajtelje Srbe Hvate Crnogorce i Muslimane, da podijelimo bočićna veselja i slavlja.

    • Неизмерно хвала драги Маки 2. Ја славим 2 Божића и два Ускрса јер ми је супруга католкинја а једно дете син католик, а ћерка православна. Тако су желели и тако смо се договорили без икаквих проблема са бабама и дедама! Многи нам завиде што славимо све два пута. Један је Бог а поред Крсне славе коју славим, Никољдан дан путника и помораца а ја славим и највећу славу на свету а то је МИР !!!

  3. Kukavice nesretne,lome auta albanskih registracija,pod okriljem noći jer nemaju m… pa onda ovo ,što i nije prvi put da Hrvatskoj Građanskoj inicijativi čine ovo ili pišu poruke mržnje e jadovi jadni ……..
    Iteresatni su ova četiri komentara napisana sa razmacima od dva minuta,
    kao da se neko sprda sa ovim događajem ,
    strašno teško pogodit ko stoji iza toga,
    e Adio Mare, adio pameti,

  4. Što ovakvima treba požejeti.
    Da im se oped vrati Turska država ???
    Turska je za ovo nabijala na kolac..

    Neće mir i zučivot. Jeli ih ko dira ili vrijeđa.

  5. A možda kao neki sami čine štetu da skrenu pažnnu na sebe .Ne vjerujem im nešto. Što bi oni kome smetali časti vi?

    • A što bi to trebali da skreću pažnju na sebe. To Hrvatskoj G I nije potrebno. Rade to malo inicijative što mogu i to je to. Oni jesu skrenuli pažnju na sebe s time što su u koaliciju sa vladajućom stranko, pa je vjerovatnije da to ovijem neprijateljima CG smeta.

  6. Ne patišu.Prvo na crkve na Verige pa sad ovo, A što čini policija i što ne hvataju vandale?

  7. Верујте да се стидим !!! Све оне који су ово учинили треба најоштрије казнити!!! Бока Которска је колевка братских односа народа и народности. Какви су то људи међу нама ? Живим у Тивту већ 35 година из здравствених разлога а из центра Шумадије сам. Имам пуно предивних, правих и оданих пријатеља и комшија хрватске националности. Свима се извињавам у име ових вандала и нељуди. Ваш верни слушалац Владо.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].