Prioritet za postavljanje objekata za pristup i kretanje lica sa invaliditetom je u kotorskoj kontakt zoni

3
Kotor

Na Dan invalida

Nacrti odluka o postavljanju, odnosno građenju i uklanjanju pristupnih rampi, liftova i sličnih objekata za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom na teritoriji opštine Kotor su na javnoj raspravi do 5. decembra.

Zoran Radimir, predsjednik opštinskog Savjeta za brigu o invalidnim licima je za Skala radio kazao da je prioritet za izgradnju i postavljanje ovih objakta kontakt zona, punktovi kod Lučke kapetanije, u blizini otvorenog bazena i kod glavne pošte.

Do sada, podsjetio je Radimir pristupni objekti urađeni su kod Doma zdravlja, kod male pošte u Dobroti i tamošnje apoteke.

U prizemlju Pomorskog muzeja adaptirana je posebna prostorija namijenjenu osobama sa invaliditetom, zatim ulaz u katedralu Sv. Tripuina, u zgradi Opštine je djelimično urađen pristup za ova lica, a liftove imaju i neki hoteli u starom gradu.

Neophodno je, kazao je Radimir, postaviti adekvatne pristupe kod “Jugopetrola” i banke u Tabačini gdje je posebno nepristupačno do Šoping centra “Kamelija”.

3 COMMENTS

  1. Bolje bi im bilo da umjesto gradnje one grdosije što je po škaljara zauzela a nikad se neće završiti, pomognu invalide i u Dom kulture im obezbijede kutak.A sve humani ljudi i ostalo.Liberaj me Boze od takvijeh.

  2. Svim instutucijaam bez razlike potrebno je prići i invalidima to mora biti pod hitno omogućeno.

  3. njima treba pomoći i to pod hitno, gdje je giod moguće uraditi im prilaze i ostalo za lakše kretanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].