Raste nezaposlenost u Kotoru

4
Kotor

Violeta Petrović

Violeta Petrović

Izražen problem nezaposlenosti u Crnoj Gori nije mimoišao ni Kotor.

Trenutan broj nezaposlenih lica u kotorskoj kancelariji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore je 846.

Žena je 476, a lica sa visokom školskom spremom 262.

Ovaj prilično visoki broj visokoškolaca se vezuje za aktuelni program SOV – stručno osposobjavanje visokoškolaca, koji je počeo 15. septembra prijavom poslodavaca, kazala je za Skala radio Violeta Petrović, savjetnica za zapošljavanje u kotorskoj kancelariji.

Prijava poslodavaca je inicijalno određena do 15. oktobra, ali se, zbog velike zainteresovanosti poslodavaca, rok produžio do petka 25. oktobra.

Na Zavod se prijavljuju poslodavci iz realnog sektora, dok se poslodavci iz sektora Javne uprave, zdravstva, obrazovanja, policije i kulture prijavljuju Upravi za kadrove.

Nezaposleni visokoškolci vrše elektronsku prijavu u periodu od  15.10. – 15.11..

Uslov za apliciranje u program je da su lica prijavljena na evidenciju kotorske kancelarije, a zatim se elektonski prijavljuju na adresu euprava.me.

Ostale aktivnosti u ovom periodu se uglavnom vezane za prijavu lica koja su završila sa sezonskim radom, oglašavanje slobodnih radnih mjesta i izdavanje dozvola za rad stranim državljanima, kazala je Petrovićeva.

4 COMMENTS

  1. polako ljudi sad ce preko noci da niknu hoteli urc slavija i fjord,te ce zaposlit nasi mladi tako makar kazu izvori bliski nasoj gradonacelnici 😀

  2. Raste nezaposlenost svakim danom a narocito ko nije clan neke stranke a ko je clan DPS-a moze da bira posao pa i platu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].