Kotor u Mesalongi za propagiranje mira u svijetu

0

Tijana Čađenović

Tijana Čađenović

Generalnoj skupštini međunarodnog Udruženja gradova nosilaca mira, 26. po redu koja je ovih dana održana u grčkom gradu Mesalongi prisustvovali su i predsztavnici opštine Kotor.

Delegirane od strane gradonačelnice Marije Ćatović skupštini su prisustvovale Tijana Čađenović, sekretarka opštinskog Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti i saradnica u sekretarijatu Madalena Jovanović.

Generalna skupština je održana od 7. do 11. oktobra i okupila je predstavnike Kipra, Obale slonovače, Srbije, Slovenije, Italije, Poljske, Rumunije, Grčke, Makedonije, Engleske, Crne Gore.

Na Skupštini je donešena odluka da se imenuje novi predsjednik Asocijacije.

Dobijena je i podrška za mirovnu inicijativu i od Ban Ki Muna, Generalnog sekretara Organizacije Ujedinjenih nacija.

Prenoseći akcente ovog skupa Čađenovićeva je za Skala radio kazala da su pored aktuelnih problema u svijetu, predstavnici gradova, članova Udruženja nosilaca mira razmatrali proširenje svoje Asocijacije sa akcentom na uključivanje što više gradova i propagiranje mira u svijetu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].