Voda na izvorištu Orahovac ponovo slana

3

Velemir Dragić

Velemir Dragić

Građani kotorske opštine na području od Tabačine do Risna taman se ponadaju da ne treba kupovati vodu za piće, kad ono informacija da voda ponovo danas nije pitka, jer je salinitet iznad dozvoljene granice na orahovačkom izvoru.

Redovno prateći kvalitett vode konstatovano je da je sinoć ponovo porastao salinitet i nakon samo jednog dana normalizacije, danas ponovo voda sa ovog izvora nije za piće, kazao je za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor.

U Vodovodu uporedo prate i stanje vode na izvorištu Škurda na Tabačini koje po pravilu kada u Orahovcu zaslani u Tabačini se normalizuje.

Međutim i na izvorištu u Tabačini se povećava salinitet i to je ono što iznenađuje, prateći prirodni proces, kazao je Dragić.

Sve u svemu voda u kotorskoj opštini od Tabačine do Risna nije upotrebljiva za piće.

3 COMMENTS

  1. Panula mi je napamet ideja. Nemote popravljat slanu vodu iz Oravca, no treba tuna napravit lječilište za ione kojima tlak krvni često varira i pada. Pa da prirodno ga dižu piojući slanu vodu iz Oravca. Eto uštede i nama i korisnicima, Umjesto da kuhaju kafr i iju slane minestre poput kokošje i kokotove iz saketića pakovanijeh neka se napiju zdrave slane vode sa Oravačkih izvorišta. Baba Stanka koja pokojna je uvijek zborila, đaole ne brini se za nisak tlak no popi minestre iz kese ili crnoga vina ili kafe da ga podigneš. Eo da je živa pila bi i ona vodu sa Oravca.

  2. Dragi Dragiću dok se ne riješi problem kako treba ima slana voda da nam čisti česme još dugo. Skadarsko jezero čeka cjevovod za nas!

  3. Nemoj samo više pominjati smjenu izvorišta kumim te bogom. Svi znamo koje je jedino rješenje da imamo pitku vodu. Dok ne odradite posao ne oglašavajte se nego radite taj vodovod kako treba da bi nam iduća godina bila pitka. Evi sad će se usvojiti i prostorno planska dokumentacija pa prijenite na posao, opština neka prihodujte komunalije od invetitora i ulažite u infrastrukturu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].