Tivatski aerodrom bilježi meteorski rast

2
Aerodrom Tivat

Ranko Boćković

Ranko Bošković

Ovogodišnja turistička sezona na tivatskom aerodromu, kada je riječ o broju opsluženih aviona i putnika, je bila veoma uspješna.

U junu je zabilježeno povećanje broja putnika za 23%, u julu za 22%, a u avgustu čak 28,5 % ili 203.498 putnika, što je zaista impozantan broj, izjavio je za Skala radio Ranko Bošković, direktor ove vazdušne luke.

Ukupno, za prvih osam mjeseci ove godine na tivatskom aerodromu je opsluženo 110 hiljada putnika više u odnosu na prošlu godinu ili 20,17%.

Razlozi za to su uvođenje viza Republike Hrvatske za građane zemalja koje nijesu članice Evropske unije, kao što su Rusija i Ukrajina.

I u septembru, prema riječima Boškovića se očekuje veći saobraćaj nego prethodne godine.

Pored cifri kojima se ponosimo najvažnije je da tokom sezone nije bilo ni jednog incidenta.

Što se tiče radnika zabilježene su dvije povrede na radu, ali bez većih posljedica.

Kada su u pitanju bezbijednosne mjere nije bilo nikakvih propusta, naprotiv pozitivne su ocjene svih dosadašnjih kontrola, rekao je Bošković.

Sezonu je kaže Bošković bilo veoma teško odraditi s obzirom na veoma visoke temperature na platformi, a bilo je problema i ovoga ljeta sa klimatizacijom u pristanišnoj zgradi.

Bošković je kazao da je 30. avgusta otvoren tender za potpunu rekonstrukciju klimatizacionog sistema terminalne zgrade Aerodroma Tivat.

Vrijednost ovih radova je 106 hiljada eura, kako bi se sistem u potpunosti završio i modernizovao.

Pristanišna zgrada je veoma mala za ovoliki obim saobraćaja, a posebno subotom kada je na tivatskom aerodromu preko 10 hiljada putnika.

To je za zgradu od 4 hiljade kvadrata više nego ogromna cifra, zato je potpuno logično da se pojavljuju gužve, rekao je Bošković.

Javno preduzeće Aerodromi Crne Gore je u fazi pripreme dokumentacije za izradu projekata nove pristanišne zgrade i rekonstrukcije manevarskih površina i platforme na tivastkom aerodromu.

Bošković očekuje da će tender za projekte za pristanišnu zgradu biti objavljen ove sedmice, a uskoro i za platformu.

Nakon toga ide procedura javnih nabavki, izrada projekta i gradnja, tako da je krajnji rok dvije do tri godine za završetak ovog posla.

Do tadau ovim uslovima će se raditi na što je moguće boljoj propusnoj moći aerodroma i to manjim građevinskim zahvatima, a više na organizacionim mjerama.

2 COMMENTS

  1. jedino meteorsko na tivatskom aerodromu je zastiđe. međunarodni aerodrom bez: klime,shutlle prevoza,apoteke,mjenjačnice,besplatnog 15-to minutnog parkinga, klupa ili stolica za sjedjenje… ali zato ima sramotne taksiste, policije kao da je opsadno stanje i kafić sa meteorskim cijenama. lijep prvi i poslednji utisak ostavljamo.

  2. Sve je to lijepo samo bi trebalo zavest komunalnog reda u pogledu taxi prevoznika. Taxisti iz Kotora ne mogu pric a ne mogu se ni narucit taxisti za Kotor. Naplacuju 30 evra sto je evidentni lopovluk i prava kradja do Kotora ovi iz Tivta, Vlada opsti rat medju njima . Opsti kupleraj je sto se tice taxi prevoza. To bi trebalo regulisat jer nema autobusa niti redovnih linija put Kotora, Budve, Tivta sa Tivajskog aerodroma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].