Kruzeri izranjali iz magle

1
ulazak kruzera po niskoj magl u kotorsku uku

Zvuci brodskih sirena probudili su jutros usnule Kotorane.

Niska magla značajno je otežala pristup kotorskoj luci velikim kruzerima koji su se i pored savremene tehnike “dozivali” sirenom i na taj način glasno javljali svoje pozicije.

Trajalo je to skoro čitav sat, a znatiženi Kotorani su izašli iz svojih kuća kako bi bolje vidjeli o čemu se radi i što se to dešava u zalivu.

Brodske sirene nikada se do sada nijesu čule tako često i tako glasno.

Jedna mještanka je za Skala radio kazala da je teškom mukom mogla samo da nazre obrise ogromnog bijelog broda i da se plašila da se ne dogodi kakva tragedija slična onoj koja se desila brodu kompanije Kosta Kroćere.

Drugi brod je samo čula, ali nije mogla da ga vidi.

Kad se magla malo razmakla uplovio je i treći brod, a očekuje se i četvrti tokom dana, tako da je Kotorski zaliv je danas preplavljen kruzerima.

magla otežala uplovljenje
tri broda u kotorskoj luci

1 COMMENT

  1. pa valjda bi trebali znati kao grad sa toliko pomoraca da se u smanjenoj vidljivosti brod mora oglasavati sirenom na svaka 2 minuta tako da se mjestanka ne mora umarati da vidi brod “teskom mukom” .Daleko bilo mogla je tako bruh dobit od muke velike a uz to se jos kako kazete i prepala pa se mogla i u gace pos… od straha hahahah kakva prica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].