Počelo saniranje oštećenog dijela kolovoza u industrijskoj zoni

3
radovi na saobraćajnici u industrijskoj zoni

Ivo Magud

Ivo Magud

Ovih dana Direkcija za izgradnju i uređenje Kotora sprovodi brojne zacrtane aktivnosti na teritoriji opštine.

Krpi se putna infrastruktura, posebno u industrijskoj zoni, vrše pripreme za sanaciju parapeta na putnom pravcu Muo-Prčanj-Stoliv, sređuju prilazi za prolaz ispod magistrale u Dobroti.

Još je mnogo toga u pripremi, kazao je za Skala radio Ivo Magud, direktor Direkcije.

Ono što se sada radi je sređivanje bujičnih kanala u industrijskoj zoni i sanacija kolovoza na saobraćajnicama kroz zonu krpljenjem udarnih rupa i presvlačenjem oštećenih djelova novim asvaltom.

Radove izvodi firma Car invest na bazi ugovora sklopljenog po osnovu završenog tendera koji predviđa krpljenje rupa i sanaciju kolovoza na teritoriji cijele opštine.

Magud je kazao da prostor industrijske zone zaslužuje poseban tretman i da je planom za iduću godinu predviđenoda se uradi sanacija kanalizacionog sistema zajedno sa crpnom stanicom u Solilima i da se riješi problem nedostajućeg dijela javne rasvjete.

Uskoro se očekuje i početak radova na raskrnici u Morinju, odnosno u Lipcima, gdje je obaveza Direkcije da isfinansira izgradnju javne rasvjete.

Magud je kazao da će ovi radovi početi početkom septembra, što zavisi od početka radova na raskrsnici koje finansira Direkcija za saobraćaj.

Rekonstruisaće se i put Jaz-Trsteno, s za taj posao je zaključen ugovor sa preduzećem Briv.

Završeni su radovi na rekonstrukciji Doma kulture u Prčanju, a dobijena je informacija od Evropske Unije da je kandidatura za pet javnih rasvjeta koje treba da se izfinansiraju iz Fondova EU prošla i da posao uskoro treba da se realizuje.

Magud je kazao da je u saznanju, kada je u pitanju donacija kineske vlade vezana za izgradnju 18 km javne rasvjete koja će koristiti sunčevu energiju, da se još samo čeka izbor izvođača.

Pored dnevnih poslova, Direkcija je zatražila urbanističko tehničke uslove za sanaciju parapetnih zidova od Prčanja do Stoliva.

Očekuje se i potpisivanje ugovora za sufinansiranje radova od strane Direkcije za saobraćaj za obavezu tešku 125.000 eura koju je potpisalo Morsko dobro sa dodatnih 125.000 eura i opštine Kotor sa 100.000 eura, što čini ukupno 350.000 eura za snaciju tog gorućeg problema koji je predmet čestih rasparava i diskusija.

Da ne zaboravimo, parapeti su važan dio zaštićenog područja i prema njima se moramo tako i odnositi, naveo je on

Direkcija priprema tender za početak radova za obezbjeđenje prilaznog puta do groblja i crkve na Mulu ukoliko mještani budu saglasni, zbog imovinsko pravnih odnosa da se taj privremeni prilaz riješi na civilizovan način.

Pri kraju je sanacija mosta u Gorovićima koji je bio oštećen od strane stijenske mase.

Zbog toga je bila onemogućena komunikacija od Stare fortece do Lastve Grbaljske.

Priprema se i projektovanje za rekonstrukciju Doma kulture u Dobroti, prostorije sadašnje mjesne zajednice, ulice u Risnu, vodovoda u Kavču, elektrosnadbijevanja u Kavču i drugih poslova iz domena Direkcije, naveo je Magud.

Na naše pitanje kada će napraviti prilazne staze za podhodnik u Dobroti, Magud je kazao da su napravljene dvije šetne snaze od Zavoda za biologiju mora prema Domu zdravlja i da očekuje da dio zelenih površina uradi Javno komunalno preduzeće Kotor koje je dobilo taj posao.

“Zajedno sa javnom rasvjetom koja će omogućiti nesmetano korišćenje prilaza podhodniku i staviće se u funkciju i dva poslovna prostora u samom podhodniku, što će svakako disciplinovati naše pojedine sugrađane da se taj prostor koristi za namjene za koje je izgrađen”, kazao je Magud.

Završen je tender i za spoljnje i unutrašnje uređenje crkve Sv. Pavla.

put bio zapušten

3 COMMENTS

  1. sto se mene tice,ne morate raditi put kroz zonu,jer je ta dionica pravi izazov,rupa na rupu,kanali da ostanes bez tockova,nasipi od betona,ko je auto pripremio za najsurovije uslove,trku Paris-Dakar,moze ga testirati tamo,tako da bi najbolje bilo da tu nista ne radite,nego da poboljsate uslove,postavljajuci jos koju nagazn
    u minu,da bi bilo jos interesantnije,,,,,nije ni cudo sto svi voze dzipove,i tenkovi bi na jade bili na ovakve puteve

  2. Akad ce da saniraju put prema os Savo Ilic u Dobroti.Na dijelu puta iznad studenskog doma cim padne malo kise moze se samo barkom proc.To je tako vec 15 god.

  3. put jeste bio zapusten ali su ovi radnici sve raskopali i pošli nikoga nema da ovo zavrsi do kraja gume se nagrdise prolazeci ovim putem to je katastrofa sta su uradili

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].