Obilazak oko peraških ostrva za jedinstven doživljaj

0
ovoga više nema

Milja Radulović

Milja Radulović

Razmatranje režima plovidbe oko peraških školja u duhu stare tradicije po kojoj su brodovi prilikom ulaska u zaliv obilazili Gospu od Škrpjela, svetilište pomoraca i Svetoga Đorđa, pozdravljajući kapetanski Perast brodskim sirenama, tema je diskusije sljedeće srijede 5. juna u Muzeju grada Perasta.

Okrugli sto organizuje Muzej grada Perasta, Društvo prijatelja i mjesna zajednica Perast, na koji se po riječima Marije Milje Radulović, predsjednice Društva prijatelja Perasta, očekuje prisustvo stručne javnosti i medija sa zadatkom da se čuju odgovori na pitanja zašto je ukinut prolaz brodovima, a samim tim i jednog drevnog lijepog običaja.

Da li je prolaz velikim putničkim brodovima između ostrva pred Perastom moguć i koliko je bezbijedan, pitanja su na koja se očekuje odgovor.

Peraštani, kaže Radulovićeva, smatraju da je to jedan stari običaj, ne onoliko koliko običaj kada su stari pomorci minulih vjekova na svoja duga putovanja kretali upravo sa Gospe od Škrpjela, gdje je crkvica sa najvećim brojem zavjetnih pločica.

Ostrva ispred Perasta su jedinstvena atrakcija, pa turiste koji dolaze brodom ne treba lišiti jednog neponovljivog doživljaja, kazala je Radulovićeva za Skala radio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].