U Kotoru ovih dana po dva kruzera dnevno

6

Kotor je ovih prazničnih dana preplavljen rijekama turista, uglavnom nautičkih, koji velikim kruzerima uplovljavaju u kotorsku luku i zadržavaju se po pola dana.

Za dva dana 4 kruzera su posjetili Kotor i to u nedjelju 5. maha MSC Armonia sa 1550 putnika i 700 članova posade i Crystal Serenity sa preko 1060 putnika i 630 članova posade.

U ponedjeljak 6. maja veliki putnički brod na sidru Equinox doveo je u Kotor 2860 putnika, a na brodu je 1220 članova posade.

Pod kotorskom rivom je usidren Seabourn Quest sa 420 putnika i 340 članova posade.

Turiste od prošle godine organozovano dočekuju open tour bus – turistički otvoreni autobusi za panoramsko razgledanje grada i okoline.

Organizovana izletnička tura podrazumijeva posjetu Perastu i Risnu, odmor na kupalištu Bajova kula u kotorskom zalivu i obilazak starog grada.

Cijena je 20 eura i važi za čitav dan.

Tursiti u panoramsko razgledanje kreću sa glavnih gradskih vrata.

Na kamenom kisoku – info punktu Turističke organizacije Kotor ovih dana je veoma živo i već od jutarnjih sati grupe turista se  informišu najviše o znamenitostima grada i prevozu do susjednih mjesta.

Na info punktu turisti dobijaju besplatnu mapu grada.

Podsjećamo, izletnička taksa je jedan euro.

Kako saznaje Skala radio od zaposlenih na info punktu, turisti najviše posjećuju bedeme i tvrđavu San Đovani, Pomorski muzej, katedralu Sv. Tripuna, hram Sv. Nikole i ostale crkve u starom gradu.

Turisti se osvježavaju i odmaraju i na prepunim terasama ispred ugostiteljskih objekata u starom gradu.

6 COMMENTS

  1. i sve to izgleda bajno do ulaza u stari grad kad ono na trgu od oruzja kafedzije razbacale skalamerije od suncobrana,stolovima skoro zakrcili cijeli trg tako da se jedva dise a kamoli prolazi,komunalne policije naravno nidje,i onda dodju na bedeme dje im ljubazno osoblje naplati 3 eura?! za obilazak bedema na kojima sem divnog pogleda na zaliv i crkvice svetog Ivana nemaju sto drugo vidjet sem mozda po kojeg blavora,zmiju ili gustera…

    • A ne nego ce tebe gledat, nesreco jedna. Bilo bi dobro da takvi kao ti ne izlaze iz kuce, da ih ne rasceraju!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].