Marija Ćatović prisustvovala 24. sjednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope

4
Marija Ćatović govori u Strazburu

Marija Ćatović

Marija Ćatović

Gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović, sa delegacijom Crne Gore, prisustvovala je 24. sjednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, koja je održana u Strazburu od 19. do 21. marta.

Sjednica je bila posvećena temama: Evropa u krizi – izazovi lokalnih i regionalnih demokratija sa naglaskom na promociju etike i prevenciju korupcije, promociju aktivnog građanstva i borbu protiv socijalne isključenosti.

Takođe, na sjednici su razmatrani izvještaji o lokalnoj i regionalnoj demokratiji u Gruziji, Mađarskoj, Italiji, Španiji i nalazi posmatranja izbora u Bosni i Hercegovini i Jermeniji.

Rad 24. sesije otvorio je predsjednik Kongresa Herwig Van Staa.

Nakon verifikacije akreditiva novih članova, uslijediolo je izlaganje predsjednika Kongresa, a zatim obraćanje predsjedavajućeg Odbora ministara Savjeta Evrope iz Andore.

Drugi dan rada bio je posvećen budžetu i sredstvima za rad Kongresa, te lokalnoj i regionalnoj demokratiji u Španiji i Mađarskoj.

U nastavku Kongresa održan je okrugli sto ”Regionalizacija u Evropi u svijetlu ekonomske krize”.

Odbor lokalnih vlasti razmatrao je lokalne izbore u Jermeniji i BiH.

Na sesiji je održana ceremonija dodjele medalje Kongresa počasnim članovima, a zatim diskusija sa temom: Borba protiv socijalne isključenosti.

Takođe, razgovarano je o pokretanju Evropske Alijanske gradova i regiona za inkluziju Roma, kao i o promociji etike i prevenciji korupcije.

Uoči sesije održan je trening o posmatranju izbora i posmatračkim misijama.

4 KOMENTARI

  1. Može li se iz Strazbura što učinjeti za zaobilaznicu jer ćemo se utopiti i surgati kao nova nesuđena zgrada od luke u talijanski park?

  2. I mjesto joj je u Evropi a ne među ovom žabokrečinom zavidnih. Baš mi je milo što Ste na konferencijama po svijetu gdje s ečuje za Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].