Veče crnogorske kulture u Beogradu

2
sa večeri crnogorske kulture u Beogradu

Crnogorski kulturni centar Beograda organizovao je u četvrtak, 21. marta 2013. godine kulturno umjetničku manifestaciju “Veče crnogorske kulture u Beogradu”.

Na otvaranju manifestacije Vuk Vukmirović, predsjednik Upravnog odbora Crnogorskog kulturnog centra Beograda, je istakao da je organizacija osnovana 25. januara 2013. godine sa ciljem da se bavi očuvanjem i prezentovanjem crnogorske tradicionalne i crnogorske savremene kulture i da stanovnicima Beograda predstavi kulturne vrijednosti iz Crne Gore, ali i bogato stvaralaštvo građana Srbije pripadnika crnogorske nacionalne zajednice.

U saradnji sa gradskom opštinom Stari grad, kulturni događaj se održao u galeriji kuće Đura Jakšića na Skadarliji, a u programu je predstavljena knjiga “Govorenje Mare Nikove” autorke Olge Opalić rođ. Šćepančević iz Beograda i izložba karikatura svjetski priznatog i nagrađivanog umjetnika Luke Lagatora sa Cetinja.

Pored autorke, knjigu su predstavili uvaženi pedagog i književnik prof. dr Tadija Eraković i publicista i istraživač crnogorske dijaspore Nenad Stevović.

Na zadovoljstvo posjetilaca, u do posljednjeg mjesta ispunjenoj galeriji, odlomke iz knjige, kao i poeziju o Crnoj Gori, govorili su Nataša Vučinić i Lukijana Popović iz Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva “Princeza Ksenija” iz Lovćenca.

sa večeri
u kući Đura Jakšića
logo

2 KOMENTARI

  1. Postovani gospodine Mandiću,
    nemam riječi da Vam objasnim koliko ste učinjeli da naša samostalna država Crna Gora bude cjenjena na sve strane. Živim već pedeset godin u Beogradu dje i sva moja porodica. Slušamo Skalu i vjesti iz našega rodnog kraja. Ođe narod ima samo pohvale za Vaš program jer ste čuvari tradicije , jezika i svega lijepoga što je naše.Kao što se u Šuimadiji diče sa šajkačom tako se i mi dičimo sa našom crnogorskom kapom i našom nošnjom.Tu nema nikakvih nacionalizama nego naprotiv, približi svima naše običaje, kulturu da bi je zavoljeli.
    Vi to radite na pravi način i sve pohvale Vama i Vašemu kolektivu od srca prenosim pozdrave hiljade Beograđana. Neka živi naša Crna Gora ponosita od ševera pa do mora.
    Volimo Vas sve mnogo vaši iz dijaspore.

  2. Bogu fala čoče, da nijesu bili neki incidenti. Sve je prošlo kako treba. Gore je miran narod i nema nacionalne netrpeljivosti. Mnogi imaju pogrešnu sliku od Beograđanima. Uvjek su dobri domaćini i prijatelji. Ovo veče je bilo na čast svijema nama. Neka se mostovi prijateljstva i bratskih naroda grade još čvršće. Hvala Skala radiju što prenosu sve vjesti iz dijspore. Puno poydrava iy Beograda dje vas slušamo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].