Kotor prednjači u izradi i donošenju planske dokumentacije

1
Kotor

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Budući da je u izradi planska dokumentacija za opštinu Kotor prioritet je Prostorni urbanistički plan.

Na inicijativu gradonačelnice Kotora Marije Ćatović, u toku je formiranje stručnog savjeta za praćenje realizacije izrade ovog važnog planskog dokumenta, obzirom da je važećim zakonom o uređenju prostora i izgradnji objekata ukinuta recenziona komisija.

Što se tiče planske dokumentacije u izradi, to su izmjene i dopune detaljnih urbanističkih planova Dobrote i Prčanja i lokalne studije lokacije Glavati, objašnjava za Skala radio Slavica Vojinović, sekretarka opštinskog Sekretarijata  za urbanizam.

U toku je usaglašavanje obrađivača plana i ovog Sekretarijata  sa rješenjima po primjedbama datim na ove planove.

Izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana za područje Mua dostavljene su Ministarstvu održivog razvoja i turizma na saglasnost.

Međutim, Uprava za zaštitu kulturnih dobara, područna jedinica Kotor je dostavila negativno mišljenje, a primjedbe se odnose na preveliku gradnju na ovom području.

Ovo mišljenje, podsjetila je Vojinovićeva, Uprava za zaštitu kulturnih dobara dostavila je nakon predviđenog zakonskog roka za dostavu mišljenja.

Sada se čeka stav resornog Ministarstva na ovaj plan.

Ukoliko Ministarstvo održivog razvoja i turizma da saglasnot na urbanistički plan Mula, ovaj dokument biće pred odbornicima SO Kotor na usvajanje na sjednici 26. februara.

Vojinovićeva je podsjetila i na odluku o obimu i vrsti izvedenih radova na spoljašnjem dijelu zgrada i odluku o kućnom redu koje je donio lokalni parlament.

One su objavljene u službenom listu i sajtu Opštine i njihova primjena je u toku.

1 KOMENTAR

  1. Hajde Slavice nemoj nam reci da jos DUP Dobrote nije donesen hehehe
    Poznato mi je da je obradjivac zavrsio svoj posao odavno, ali nema vajde.
    To sto neki od nas cekaju evo 7-8 godina da bi mogli da ogradimo kakvu crkavicu, radi glomaznih projekata “partnera” vlasti ove opstine nikako da se to zavrsi i mi na cekanju hehehe.
    Neka je stid i sram one koji se kriju iza “usaglasavanja”.

    Obradjivac vam je dao DUP, koji je bio na izlaagnje ihajhaj od kada, ljudi su trazili neke izmjene, i oni su siguran sam usvojili sto se moglo, i svakome ko je bio zainteresovan objasnili zasto moze ili ne moze..Imam za divno cudo lijepo iskustvo kad sam bio kod izvodjaca gdje su me bez ikakvijeh veza i vezica primili i objasnili u cemu je problem zasto en moze ovako kako sam ja umislio.
    Prihvatio sam sa razumijevanjem pa sam siguran da su i svi drugi koji su tamo bili isto tako prosli.
    Volio bih cuti ako neko ima nekakvo drugacije vidjenje(osim ako je isao sa nekim vezama hehehehe)
    To sto hoce neko silom da natjera obradjivaca, da i njihovo uklopi bez obzira na sve razloge zasto ne moze, to Opstinu ne bi trebalo da sputava da se “usaglasi” Vise sam siguran da se cekaju smjernice shefova SDPDPS ko moze a ko ne moze.
    Na Svetoj Vraci na “imanju jednog od vodja” svaki metar jei ucrtan licno vidio.
    Ima li ko kakve vizije kad ce se usaglasiti ili cemo cekati jos 5 godina prostorni plan,a evo druga godina od onog izlaganja DUPa.
    I vi kazete da zelite Kotoru dobro….
    Sumnja da neku dobit “usaglasavate” pa ne mozete da se podijelite stoji ili ne?

    Adio Mare i Dupu Dobrote

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].