Moguće bratimljenje Kotora i baroknog češkog Olomouca

2
posjeta abasadorke Češke

Gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović sa saradnicima priredila je danas prijem za ambasadorku Češke Republike Hanu Hubačkovu i šefa Konzularne kancelarije Češke Republike u Podgorici Vaclava Dobeša.

Konstatovana je dobra saradnja Kotora i Republike Češke u oblasti kulture, uz podsjećanje da je na prošlogodišnjem Festivalu pozorišta za djecu učestvovao  pozorišni ansambl iz Češke, a na Don Brankovim danima muzike nastupili su orguljaš Pavel Kohut i pijanista Martin Kosik.

Dobra kulturna saradnja biće nastavljena i ubuduće, pa je najavljeno da će ove godine u Kotoru koncert održati čuveni češki orguljaš Pospiš.

Ambasadotka Hubačkova i gradonačelnica Ćatović posebno su apostrofitale mogućnost uspostavljanja prijateljskih i pobratimskih veza Kotora sa jednim od čeških gradova.

Najvjerovatnije će to biti Olomouca, stari barokni grad i univerzitetsko središte.

S obzirom da je Boka, kao i cijelo Crnogorsko primorje, nekada bila omiljena destinacija čeških turista razgovarano je o mogućnostima da se obnovi i razvije turistička saradnja.

Tokom razgovora gosti su naglasili podršku Češke Republike Crnoj Gori, kako u procesu evropskih i euroatlantskih integracija, tako i brojnim konkretnim projektima u sektoru energetike, zaštite životne sredine, turizma i putne infrastrukture.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].