Najljepša Crnogorka od poetske niti i duhovnog bogatstva

1
Ivana Milojko

Ivana Milojko

Ivana Milojko, zvanično najljepša Crnogorka u 2013. godini, maturantica kotorske Gimnazije, osim spoljašnje ljepote ima ljepotu duha.

Piše poeziju i želi da perom ispravlja nepravde ovoga svijeta i uliva ljubav među ljudima.

Pred kraj prošle godine dobitnica je druge nagrade Limskih večeri poezije za srednjoškolce iz Crne Gore i regiona.

Kazala je za Skala radio da je to Božji dar koji čovjek rođenjem dobije, ali je i breme za poetsku dušu, jer je teško živjeti sa spoznajom da je ovaj svijet donekle iščašen i da ga pojedinac pokušava, ali rijetklo kad može promijeniti.

“Svi umjetnici su jako osjetljivi na nepravdu i na bilo koji način želimo to da ispravimo. Smatram da bi svako mogao dotaći tu epifaniju”, kazala je pjesnikinja-ljepotica Crne Gore.

Ivana piše refleksivnu, misaonu poeziju koju ogrće filozofskim ruhom, a osim pisanja dosta čita, smatrajući kako kaže da čitanjem knjige preživljavate potpuno novi život.

“Smeta mi kada neki ljudi kažu da čitanje knjiga ne pomaže u životu. Ono i te kako pomaže. Posebno književnost kao umjetnost koja zalazi u sve aspekte života, i širi naše duhovno prostranstvo”, kazala je Ivana Milojko.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].