Mladima dati šansu

2
Mladi zajedno

Madalena Jovanović

Magdalena Jovanović

Na osnovu popisa stanovništva iz 2012. godine u kotorskoj opštini živi oko 22 hiljade stanovnika, a mladih od 15 do 29 godina je oko 4,5 hiljada.

Na evidenciji opštinske kancelarije za zapošljavanje trenutno je 150 nezaposlenih mladih ljudi od 18 do 25 godina.

Oni su uglavnom obuhvaćeni programom stručnog osposobljavanja.

Sa visokom stručnom spremom najviše ih je sa diplomom Fakulteta za turizam i hotelijerstvo i Pomorskog fakulteta, oko 30 i 4 ekonomista.

U Opštinskom Sekretarijatu za kulturu i društvene djelatnosti se bave omladinskom politikom koja sprovodi Lokalni plan akcije za mlade.

Madalena Jovanović, viši savjetnik za omladinsku politiku je za Skala radio podsjetila da ovaj lokalni plan sadrži šest oblasti i to  informisanje, porodica i mladi, obrazovanje, slobodno vrijeme mladih, zapošljavanje, bezbijednost i zdravlje mladih.

U resornom opštinskom Sekretarijatu  svake godine se propisuju uslovi za konkurs za nevladine organizacije koje se bave omladinskom politikom.

Tako je za projekat “Profesionalni razvoj mladih” nevladine organizacije “Kompas” odobreno od 500 eura za neke od aktivnosti koje su se odnosile na pisanje CV, sastavljanje motivacionog pisma, posjete za zapošljavanje.

Takođe je finansiran i projekat pod nazivom “Nasilno ponašanje djece i omladine” nevladine organizacije “Ante Portas” u iznosu od hiljadu ipo eura.

Tokom prošle godine aktivnosti omladinske politike bile se usmjerene na slobodno vrijeme mladih.

2 KOMENTARI

  1. Da se zaposle mladi u opštinu na dobre plate a da ne rabotaju ništa. To je takođe pravilo i još da su tatine ćeri i sinov ili od donda i čika iz kotorskoga čuvenoga DRPSA.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].